Седемдесет и една годишният бивш охранител, срещу когото днес бяха

...
Седемдесет и една годишният бивш охранител, срещу когото днес бяха
Коментари Харесай

Извършителят на атаката срещу Фицо не е показвал признаци на екстремизъм

С едемдесет и една годишният някогашен охранител, против който през днешния ден бяха повдигнати обвинявания в опит за ликвидиране на словашкия министър председател Роберт Фицо, е създател на три стихосбирки и съседите му обявиха, че той не е показвал никакви признаци на политически екстремизъм , съобщи Ройтерс.

Петдесет и девет годишният Фицо бе прострелян, до момента в който поздравяваше свои поддръжници в дребния град Хандлова в Централна Словакия. След траяла часове интервенция представител на болничното заведение през днешния ден съобщи, че министър председателят е в " доста тежко ", само че устойчиво положение.

Заподозреният, който бе арестуван на мястото на престъплението, не бе разпознат от управляващите, само че за самоличността му започнаха да се появяват откъслечни детайлности, до момента в който страната се опитваше да осмисли нападението, отбелязва Ройтерс.

Негов комшия в скромна седеметажна постройка в град Левице, в който живеят към 36 500 души и се намира южно от Хандлова, съобщи, че познава обвинения от 40 години и той в никакъв случай не е изразявал крайни политически възгледи. " Той бе общителен човек и не се интересуваше от политиката като такава, само че в действителност смяташе, че някои от ограниченията на държавното управление не бяха верни ", сподели пред Ройтерс 68-годишният пенсионер Миле Людовит.

" Някои от известията в медиите настояват, че той го е възнамерявал от месец, само че няма признаци за това ", добави той.

Новинарското издание Aktuality.sk цитира сина на обвинения, съгласно който той имал законно издадено позволение за оръжие. " Нямам безусловно никаква визия какво е целял татко ми, какво е възнамерявал, какво се е случило ", е споделил още той.

По думите на сина единственото, което той може да каже за възгледите на татко си по отношение на Фицо, е, че татко му не е дал своя вот за него.

Член на литературния клуб " Дъга " в Левице съобщи пред Ройтерс, че обвиненият е бил един от създателите му.

Моника Немчекова, редактор на списание в Левице и член на същия книжовен клуб, сподели, че поезията на обвинения от време на време засягала сложни тематики като отношението към ромското малцинство.

Петер Клинко, различен член на клуба, съобщи, че за финален път се е срещал със обвинения преди към две години. " Ако би трябвало да го опиша, мога да кажа с една дума, че е добър човек ", сподели той. " Но даже положителната кана задържа вода единствено до момента в който се счупи. Не мога да ви кажа нищо за мисловните му процеси в последно време ", добави той.

На фрагменти от видеоклип, оповестен във " Facebook ", се вижда по какъв начин обвиненият споделя: " Не съм склонен с политиката на държавното управление ". Агенция Ройтерс показва, че лицето на мъжа от видеото съответствува с това от оповестените изображения на мъжа, задържан след стрелбата по Фицо.

Агенцията отбелязва и че обвиненият се появява два пъти и в фотоси, оповестени през 2016 година на страницата във " Facebook " на група, която медиите разказват като към този момент разпусната паравоенна организация. Човек, обвързван с групата, обаче е декларирал пред Ройтерс, че обвиненият не е бил член на групата и той се е срещал с него единствено един път за малко.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР