Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че ситуацията на фронта в

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че ситуацията на фронта в
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Ситуацията на фронта в Донбас е тежка и мъчителна

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че обстановката на фронта в Донецка област е " тежка и мъчителна " и изисква да бъде посрещната с цялата " мощ и централизация " от страна на страната, съобщи " Ройтерс ".

" На първо място, за ситуацията на фронта. Бахмут, Кременная и други региони в Донбас изискват оптималната мощ и централизация ", сподели президентът в ежедневното си видеообръщение.

" Ситуацията там е тежка и мъчителна. Окупаторите разпростират всички запаси, с които разполагат, а те разполагат със обилни запаси, с цел да реализиран прочут прогрес ", сподели украинският президент.

Зеленски добави, че не престават спиранията на електрозахранването, а сега близо 9 милиона души в Украйна са без електричество.

Украинският министър на енергетиката Херман Халушченко предизвести, че Русия може да употребява ракети, в това число крилати, за широкомащабна офанзива в Новогодишната нощ, съобщи ДПА.

" Руснаците не са се отказали от офанзиви против енергийната ни мрежа " сподели министърът пред украинската телевизия и добави: " И щом правят офанзиви на избрани дати, Новата година може да бъде една от тези дати, когато те ще опитат да повредят енергийната ни мрежа ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР