Израелската армия е убила още 33 палестинци в Газа, с

...
Израелската армия е убила още 33 палестинци в Газа, с
Коментари Харесай

Израелската армия уби още 33 палестинци в Газа

Израелската войска е умъртвила още 33 палестинци в Газа, с което броят на жертвите доближава 34 568. Според Министерството на здравеопазването на територията през последните 24 часа са починали минимум още 33 палестински живота, като други 57 са получили пострадвания, на фона на продължаващото нахлуване на Израел против обсадената Ивица Газа, съобщи организация " Anews ".

Много хора към момента са блокирани под руините и по пътищата, защото спасителите не могат да стигнат до тях, се прибавя още в известието на здравното министерство.

Пренебрегвайки краткотрайното решение на Международния съд, Израел продължава настъплението си против линията Газа, където минимум 34 568 палестинци са били убити, най-вече дами и деца, и 77 765 ранени от 7 октомври 2023 година, съгласно палестинските здравни управляващи.

Израелската война против Газа тласна 85% от популацията на територията към вътрешно разселване на фона на изострен дефицит на храна, чиста вода и медикаменти, до момента в който 60% от инфраструктурата на анклава е развалена или унищожена, съгласно Организация на обединените нации.

Израел е упрекнат в геноцид в Международния съд. Временно решение от януари подреди на Тел Авив да спре геноцидните дейности и да предприеме ограничения, с цел да подсигурява, че филантропичната помощ се дава на цивилни в Газа.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР