Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че руският му колега Владимир

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че руският му колега Владимир
Коментари Харесай

Зеленски: Путин е единственият представител на Русия, с когото бих преговарял

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че съветският му сътрудник Владимир Путин е единственият представител на Русия, с който би се срещнал, с цел да разиска по какъв начин да бъде комплициран завършек на войната, съобщи Ройтерс.

„Президентът на Руската федерация взема решение всичко“, сподели сбито Зеленски на събитие по време на годишната среща на Световния стопански конгрес в Давос. Той акцентира, че без Путин „не може да бъде взето“ решение за слагане на завършек на войната.

Организирането на каквито и да било договаряния обаче стана по-трудно поради закононарушенията, осъществени от съветски бойци в окупирани украински територии, сподели в това време Зеленски, който приказва нощес посредством видеоконферентна връзка.

Русия отхвърля да взема на прицел цивилни по време на своята така наречен „специална военна операция“ за понижаване на военния потенциал на Украйна, отбелязва Ройтерс.

Зеленски призна, че украинците заплащат голяма човешка цена за войната. Нашите въоръжени сили реализират победи, изключително край Харков, само че „ситуацията остава най-кървава в Донбас, където губим прекалено много хора“, уточни президентът на Украйна.

Той означи, че връщането със мощ на Крим – украинския полуостров, анексиран от Русия през 2014 година, би коствало живота на стотици хиляди хора.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР