Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че руските сили се опитват

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че руските сили се опитват
Коментари Харесай

Зеленски: Ситуацията на фронта е тежка, руските сили натискат в Донбас

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че съветските сили се пробват да настъпят в региона на Донбас и Харков.

Във вечерното си видеообръщение той означи, че обстановката на фронтовата линия остава сложна.

" Ситуацията на фронта е тежка. Въпреки извънредно огромните загуби, окупаторите не престават да се пробват да настъпят в региона на Донецк, да се укрепят в региона на Луганск, да пробият в региона на Харков, те възнамеряват нещо на юг ", предизвести украинският водач.

Той посочи, че Русия е " пропиляла " войските си в Донецк, припомняйки обстоятелството, че съветските сили към момента не са завладяли региона макар прогнозите, че ще се укрепи в региона преди зимата.

" Те споделиха, че ще завладяват Донецка област напролет, лятото, есента... Зимата стартира още тази седмица ", акцентира Зеленски и добави, че там Москва губи " стотици мобилизирани и наемници всекидневно ".
 ISW: Русия се бори с дефицит на работна ръка и остаряла техника поради войната
ISW: Русия се бори с дефицит на работна ръка и остаряла техника поради войната

Москва реализира незначителни триумфи в Украйна, само че напредва постепенно

Наскоро той допусна, че по Украйна през идващите дни и предизвести военните сили и жителите да бъдат готови за сложна обстановка.

Източният район Донбас в Украйна обгръща областите Луганск и Донецк, където от месеци се водят яростни боеве сред украинските и съветските сили. Междувременно генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че " би трябвало да сме готови за повече бежанци към останалата част на Европа ".

Той посочи, че напорът от бежанци е поради, отопление, електричество, вода и газ " в Украйна.

" Русия употребява брутални офанзиви с ракети и дронове, с цел да остави тази зима . Президентът Путин се пробва да употребява зимата като оръжие, да принуди украинците да измръзнат или да избягат ", акцентира Столтенберг.
 Украйна чака нови съветски удари тази седмица
Украйна чака нови съветски удари тази седмица

Зеленски: Докато имат ракети, руснаците няма да се успокоят
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР