Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е получил силни сигнали

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е получил силни сигнали
Коментари Харесай

Зеленски иска търсене на наказателна отговорност от Русия

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е получил " мощни сигнали " от партньорски страни, че Русия ще бъде подведена под отговорност за дейностите си против Украйна.

 
Тази седмица получихме мощни сигнали от нашите сътрудници и съответни съглашения по отношение на неизбежността да бъде потърсена отговорност от Русия за експанзията и терора против Украйна и нейния народ. Всяка съветска офанзива против град Харков и района, против Сумска и Донецка област, Хмелницки, Никопол и всяко кътче на нашата страна ще има съответни правни последствия за терористичната страна.
Володимир Зеленски – президент на Украйна 

Зеленски не назова страните, които са подсигурили търсене на наказателна отговорност от Русия. Той също по този начин добави, че още веднъж е имало съветски удари по енергийната инфраструктура на Украйна.

 
Денят стартира с превантивни спирания на електрозахранването в някои райони на нашата страна. Те бяха нужни, с цел да се защитят мрежите и индустриалните уреди от следващата съветска офанзива. Но съботата завърши без спирания на тока за съвсем цялата територия на страната.
Володимир Зеленски – президент на Украйна 

В Одеса не престават възстановителните работи след скорошни съветски офанзиви и вреди, породени от мощни ветрове. 

Зеленски сподели още, че чака Мюнхенската конференция по сигурността да обезпечи още военна помощ за Украйна в борбата ѝ против съветското настъпление.

Руската войска заяви, че е превзела село край Харков в Североизточна Украйна, където войските на Москва минаха преди седмици в нахлуване паралелно с офанзивите си към Бахмут и Вухледар, предава Франс прес. Украинската войска съобщи от своя страна, че предния ден Гряниковка е била обстреляна от съветската войска, без да добави детайлности. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР