Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е готов да обсъжда

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е готов да обсъжда
Коментари Харесай

Зеленски с първо интервю за руски медии, готов е на отстъпки

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е подготвен да разисква безпристрастен статут, статут на страна без нуклеарни оръжия, само че в случай че получи гаранции за сигурност, съобщи БНР.

" Споразумение с Русия допустимо, единствено в случай че съветските сили се изтеглят от страната ", разяснява Зеленски.

Той даде първото си изявление пред съветски медии от началото на войната.

С президента на Украйна разговаряха основните редактори на " Медуза " Иван Колпаков, на телевизионния канал " Дъжд " Тихон Дзядко, журналистът и публицист Михаил Зигар, който зададе на Зеленски и един въпрос от основния редактор на " Новая газета " и нобелов лауреат Дмитрий Муратов, и сътрудник на " Комерсант “ Владимир Соловьов.

" Чух доста разнообразни изказвания за това, че елиминирането ми е планувано... Вероятно имаше няколко опита - от разнообразни хора ", заяви  пред тях Зеленски по отношение на изказванията, че буквите V и Z, необятно употребявани в Русия за обозначаване на военните дейности в Украйна, са буквите на името му.

" Не знам какво се оповестява там горе в Русия, само че несъмнено са споделили, че ви чакаме тук с цветя и усмивки. Че ситуацията е доста неприятно, настоящият президент не е подсилен, сегашната ръководеща партия не е подкрепена. 99,9% съм сигурен в това ", разяснява Зеленски пред съветските публицисти.

" За страдание те не зачитат независимостта на Украйна. Това като цяло е нашата покруса с вас... не знам дали е допустимо да се каже " с вас ". Вероятно да. Защото има две общества. Това е първо народите, а по-късно управниците. Случи се тази покруса - възприемането ни не като самостоятелна страна, а като някакъв артикул, като част от някакъв огромен организъм, отпред на който се вижда актуалният президент на Русия ", съобщи Зеленски пред съветските медии.

Ние не се считаме за атавизъм. Смятаме се за самостоятелна страна с дълга, дълбока история и морал. Мисля, че през днешния ден демонстрираме по какъв начин е в реалност, сподели още украинският президент.



 
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР