Украинският президент Володимир Зеленски заменя посланика на страната у нас. Това

...
Украинският президент Володимир Зеленски заменя посланика на страната у нас. Това
Коментари Харесай

Зеленски сменя посланика на Украйна в България, праща ни Олеся Илашчук

Украинският президент Володимир Зеленски заменя посланика на страната у нас.

 

Това излиза наяве от Указ, оповестен на формалния уебсайт на президента.

Начело на украинската дипломатическа задача в София към този момент ще бъде Олеся Илашчук.

 

Досега поста заемаше Виталий Москаленко.

Това не е единствената промяна на украински дипломат по света. Така да вземем за пример с поста си се разделя ръководителят на задачата в Латвия, също така страната има нови дипломатически представители в Обединените арабски емирства и Бахрейн, както и в Перу.

Зеленски съобщи в петък, че Киев ще ускори дипломатическата си активност в Африка, Латинска Америка и Азия, с цел да се възползва от преимуществата на " грамаден стопански капацитет ", съобщи организация Ройтерс.

Африканските страни реагираха по друг метод на съветското навлизане в Украйна, като някои страни, като Южна Африка да вземем за пример, имат тесни връзки с Русия в региона на търговията и сигурността, които не желаят да заплашват, отбелязва организацията.

В обичайното си вечерно обръщение Володимир Зеленски заяви, че е провел значима годишна среща с посланиците на Украйна и целият дипломатически корпус на страната е получил задания за идната година.

 

Зеленски съобщи, че украинските дипломати ще се съсредоточат върху страни, в които Украйна има по-малко въздействие, изключително в по-слабо развитите, заяви Българска телеграфна агенция.
" Там има грамаден стопански капацитет и обилни дипломатически благоприятни условия ", сподели украинският президент.

Той обърна внимание на гласовете в поддръжка на Украйна от разрастващите се страни в Общото заседание на Организация на обединените нации.

 

„ Подготвяме се да модернизираме дипломатическата работа, ще укрепим украинските посолства ”, добави Зеленски, представен от Нова телевизия.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР