Украинският президент Володимир Зеленски уволни в неделя висш военен командир,

...
Украинският президент Володимир Зеленски уволни в неделя висш военен командир,
Коментари Харесай

Зеленски отстрани командващия армията в Донбас

Украинският президент Володимир Зеленски уволни в неделя върховен боен пълководец, който помагаше да води борбата против съветските войски в източната част на страната, само че не уточни причина за този ход.

В декрет от едно изречение Зеленски разгласи освобождението на Едуард Москальов от длъжността пълководец на Обединените сили на Украйна, които вземат участие в боевете в региона на Донбас.

Зеленски загатна Москальов в всекидневно послание в петък, когато изброяваше военните командири, с които е разговарял. Москальов беше на поста от март 2022 година, малко откакто Русия нахлу в Украйна.

За отстраняването няма известия в профилите на обединените сили във Фейсбук и в Twitter.

 Зеленски в профил командващия армията в Донбас

Руските сили се пробват да завладяват територията на на двата източни украински района, които съставляват Донбас, а през последните седмици Зеленски разказа военната обстановка на изток като сложна и мъчителна.

Промосковските елементи концентрират напъните си върху град Бахмут, като правят многократни офанзиви, макар че понасят тежки жертви, съгласно украински и западни публични лица. В обява във Фейсбук генералният щаб на украинските въоръжени сили сподели, че съветските войски са направили няколко несполучливи офанзиви в региона на Бахмут в неделя.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР