Украинският президент Володимир Зеленски ще отговаря на въпроси на журналисти,

...
Украинският президент Володимир Зеленски ще отговаря на въпроси на журналисти,
Коментари Харесай

Зеленски ще отговаря пред журналисти на пресконференция в края на годината

Украинският президент Володимир Зеленски ще дава отговор на въпроси на публицисти, по време на конференцията в края на годината, която ще се организира в миг, когато военните му сили са подложени на напън на фронта, а съдружниците се двоумят по отношение на помощта, съобщи Агенция Франс Прес.

Миналата седмица Зеленски стартира обиколка из западните страни, с цел да изтъкне нуждата от по-голяма военна и политическа поддръжка за Украйна, защото съветската инвазия се доближава към своята двегодишнина през февруари.

Но той не съумя да убеди Конгреса на Съединени американски щати да утвърди неотложно 60 милиарда $ помощ, до момента в който в Брюксел унгарският водач Виктор Орбан блокира към 50 милиарда евро помощ, предопределена за Киев.

Тези неуспехи на дипломатическия фронт идват след разочароващата контраатака, която Киев стартира през юни, употребявайки доставени от Запада танкове и оръжия, трупани в продължение на месеци.

В отговор на възходящата отмалялост от войната ръководителят на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк съобщи, че светът се е " уморил " от спора в Украйна, където военните закононарушения не престават да се правят " най-вече от силите на Руската федерация ".

За разлика от тях съветският президент Владимир Путин този месец се зарече за победа по време на конференцията си в края на годината, която предходната година беше отменил, защото войските му бяха изправени пред неуспехи на бойното поле.

Руският водач съобщи, че военните му цели в Украйна не са се трансформирали и даде обещание да продължи да се бори, до момента в който страната не бъде " демилитаризирана " и " денацифицирана ", предава още БГНЕС.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР