Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че последният удар на Русия

...
Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че последният удар на Русия
Коментари Харесай

Зеленски: Още цивилни жертви след ракетен удар на Русия срещу жилищна сграда в Покровск

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че последният удар на Русия по жилищна постройка в Покровск, Донецка област, е довел до гибелта на още хора.

Държавният глава показа, че спасителите са пристигнали на мястото и сега към момента оказват помощ на хората, потърпевши от офанзивата, при която Москва изстреля две ракети, поразили постройката.

" Трябва да спрем съветския гнет... Русия ще бъде държана виновна за всичко, което е направила в тази ужасна война “, разгласи още Зеленски.

Андрий Ермак, шеф на канцеларията на президента на Украйна, разкри, че при този ракетен обстрел двама души са изгубили живота си.

По-рано денем Михайло Подоляк, един от най-близките съветници на украинския президент Володимир Зеленски, се обърна през обществената медия X, известна преди като Twitter, с цел да каже, че в случай че има преустановяване на огъня сред Украйна и Русия и в случай че войната бъде замразена, интернационалното право ще " загуби силата си " и ще бъде въведен " законът на джунглата ".

" Замразяването на войната няма да постави нейния край. Напротив, в случай че Москва задържи половината Украйна и излезе на пауза, тя ще стартира да се готви за идващия кръг ", сподели Подоляк.

Той изясни, че незабавно щом основните политически водачи на Запад се сменят, съветският президент Владимир Путин ще възобнови войната, която по-късно ще бъде " по-голяма " и " по-кървава ", като Москва ще бъде по-добре готова.

Според него, при подобен сюжет Украйна би била в " доста по-лоша позиция и с доста по-малко явни вероятности ", в случай че водачите на Северноатлантическия пакт (НАТО) не покажат подготвеност да " дават незабавно участие " на Киев.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР