Украинският президент Володимир Зеленски разпространи кадри от тренировки на украински

...
Украинският президент Володимир Зеленски разпространи кадри от тренировки на украински
Коментари Харесай

Зеленски против връщането на руските спортисти на международни състезания

Украинският президент Володимир Зеленски популяризира фрагменти от тренировки на украински спортисти в спортни зали, разрушени по време на съветската инвазия в Украйна, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Той още веднъж се опълчи на допускането на съветски и беларуски спортисти до Олимпийските игри.

" Олимпийските правила и войната радикално си опонират. Русия би трябвало да спре експанзията и терора и едвам по-късно ще може да се приказва за присъединяване на Русия в олимпийското придвижване ", се споделя в обявата.

По-рано ръководителят на Международния олимпийски комитет Томас Бах съобщи, че мнозина по света поддържат концепцията за връщане на съветски и беларуски спортисти на интернационалните надпревари .
 Руските и белоруски спортисти може да се състезават в Азия
Руските и белоруски спортисти може да се състезават в Азия

Обмислят се разновидности за тяхното завръщане

" Ние знаем гледната точка на Украйна, която освен желае да изолира Русия като страна, само че също по този начин желае да изолира изцяло всички руснаци ", сподели Бах. Той добави, че солидарността с украинските спортисти се резервира, само че обособените спортисти не би трябвало да бъдат дискриминирани, даже в случай че страните са в спор, написа Spiegel.

Бах предложи тези представители на Русия и Беларус, които не поддържат войната в Украйна, да могат да се състезават на Олимпийските игри в Париж през 2024 година под неутрални флагове .

" Човек не може да не бъде отчаян от изказванията на сегашния ръководител на Международния олимпийски комитет. Говорих с него повече от един път и в никакъв случай не съм чувал по какъв начин ще отбрани спорта от военна агитация, в случай че върне съветските спортисти на интернационалните надпревари, " сподели Зеленски във вечерно видеообръщение предния ден.

Припомняме, че след съветското навлизане в Украйна през февруари доста спортни организации реалокираха събития и отстраниха съветски тимове или спортисти, до момента в който спонсорите прекратиха договорите си в символ на митинг против войната.

МОК и съветските и беларуските спортисти да не вземат участие или да се състезават под безпристрастен байрак.

Квалификациите за Олимпиадата в Париж в някои спортове започнаха, като през годината се организират доста други.

Olympic principles and war fundamentally oppose each other. Russia must stop aggression and terror, and only after it will be possible to talk about Russian participation in the Olympic movement.

???? Nikolay Synelnykov
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa)
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР