Украинският президент Володимир Зеленски призова да се спре с всякакви

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова да се спре с всякакви
Коментари Харесай

Спрете "слуховете": Зеленски защити министъра на отбраната

Украинският президент Володимир Зеленски прикани да се спре с всевъзможни " клюки или друга псевдоинформация ", която може да подкопае единството на Украйна. Така водачът разяснява информацията за оставката на министъра на защитата Олексий Резников в пред Народното събрание в Киев.

Ръководителят на парламентарната група на ръководещата " Слуга на народа " Давид Арахамия разгласи в почивните дни, че. Сигналите бяха разнопосочни дали новият му сектор ще е военната индустрия, или просто ще премине в министерството на правораздаването.

Резников обаче, след известията,, не бе в листата и на днешните публични назначения в силовите структури този следобяд, нито в промяната на шефовете на регионалните военни администрации във фронтовите региони. " Само като оказваме помощ на страната си, а не като разрешаваме на врага да си играе с страстите на народа ни, и като вършим вероятното воините ни да имат повече оръжия, можем да осигурим успеха на Украйна. И ще го създадем! " сподели Зеленски.

По-рано денем Върховната рада утвърди като непрекъснато заемащи длъжностите началник на разузнаването (Васил Малюк) и министерството на вътрешните работи (Игор Клименко, досегашният началник на полицията). Малюк пое краткотрайно Службата за сигурност на Украйна (СБУ) след уволнението на Иван Баканов предходната година дружно с основния прокурор в хода за следствие на връзки сред сътрудници и съветските спецслужби, а Клименко - след злополуката, в която почина министър Денис Монастирски предишния месец.

Объркването, което последва информацията за оставката на Резников, извади на показ първата сериозна цепнатина във военновременното управление на Украйна. Подобен ход изглеждаше оневинен и в украински, и в западни медии, поради мощния отзив от следствията, посочили корупция в разнообразни ведомства - в това число военни - довели до серия смени на основни позиции.

Корупцията стана деликатна тематика за Киев и поради потребността да се покаже, че помощта за Украйна от Запада и най-много Вашингтон се изразходва отговорно и единствено за войната - изключително откакто в новото републиканско болшинство в Камарата на представителите се чуха съмнения за ориста на милиардите долари, изпратени в страната.
Според съветската работа на Би Би Си Резников да си издейства среща със Зеленски след изказванията на Арахамия - направени, до момента в който той бе в. Разговорът, наподобява, е минал сполучливо: той остава в креслото си, само че би било извънредно наивно да се счита, че историята с оставката му не идва от обкръжението на Зеленски. Главният въпрос е къде скърца структурата, ръководена от Зеленски, ще успее ли да се оправи с казуса и ще се отрази ли тя на отбранителната дарба на Украйна в навечерието на трагични събития на фронта, продължава медията.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР