Украинският президент Володимир Зеленски отправя видеообръщение/ Снимка: БТАУкраинският президент Володимир

...
Украинският президент Володимир Зеленски отправя видеообръщение/ Снимка: БТАУкраинският президент Володимир
Коментари Харесай

Зеленски: Ако Китай се съюзи с Русия, ще има нова световна война

Украинският президент Володимир Зеленски насочва видеообръщение/ Снимка: Българска телеграфна агенция
Украинският президент Володимир Зеленски предизвести Китай да не поддържа Русия в нейната война против Украйна. В изявление за немския ежедневник „ Велт “ той показва, че в случай че Пекин се съюзи с Москва, това ще докара до нова международна война, съобщи Ройтерс.

„ Бих желал Китай да е на наша страна. В момента обаче, не мисля, че това е допустимо, само че Пекин може да направи прагматична оценка на протичащото се “, показва украинският водач.

Както към този момент стана ясно, Зеленски се срещна през днешния ден с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който дойде в Киев.

Съединените щати са предизвестили Москва часове преди изненадващо пътешестване на президента Джо Байдън до украинската столица, с цел да се избегне всякаква опция за спор, съобщи почитан консултант в Белия дом.

„ Уведомихме руснаците, че президентът Байдън ще пътува до Киев. Направихме го няколко часа преди заминаването му за деконфликтиране “, съобщи пред кореспонденти съветникът по националната сигурност Джейк Съливан, който придружаваше президента по време на пътуването.

Той добави, че пътуването „ е изисквало оперативни и логистични старания в региона на сигурността от страна на експерти от цялото държавно управление на Съединени американски щати, с цел да се предприеме това, което по своята същина е било рисково начинание, и да се реализира управляемо равнище на риск “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР