Украинският президент Володимир Зеленски отново направи предизвикателен коментар при завръщането

...
Украинският президент Володимир Зеленски отново направи предизвикателен коментар при завръщането
Коментари Харесай

Зеленски се върна в Киев

Украинският президент Володимир Зеленски още веднъж направи провокационен коментар при завръщането си от Вашингтон, като съобщи, че силите му " работят за победа ", макар че Русия извърши нови офанзиви из цяла Украйна, съобщи Асошиейтед прес. 

Зеленски написа в " Телеграм " от канцеларията си в Киев, че е обезпечил нов пакет от американска военна помощ на стойност 1,8 милиарда $. Украинският държавен глава се върна в страната на фона на непрекъснат съветски артилерийски, ракетен и минометен обстрел и на въздушни удари по източния и южния фронт, както и по обекти в Украйна.

Москва още веднъж съобщи, че войната няма да завърши, до момента в който тя не реализира военните си цели. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че нито един украински кротичък проект не може да има триумф, в случай че не се вземат поради " днешните действителности ". Той засяга на настояването Украйна да признае суверенитета на Русия над полуостров Крим, който беше анексиран през 2014 година, както и други съветски териториални придобивки.

Песков заяви, че през днешния ден съветският президент Владимир Путин ще посети оръжеен цех в град Тула, ситуиран на към 150 километра южно от Москва, където ще ръководи среща за съветската оръжейната индустрия.

Същевременно украинската войска съобщи, че тази нощ съветските сили са изстреляли повече от 70 ракети против Украйна. Освен това при яростните боеве в региона на град Бахмут в източната част на Донецка област са починали четирима души, а седем са били ранени. 

Генералният щаб на украинските въоръжени сили съобщи, че Бахмут и Лиман в прилежащата Луганска област, както и фронтовата линия сред Луганска и Харковска област, са били подложени на съветски удари, само че не оповести детайлности. 

През последното денонощие против Херсонска област е имало 61 съветски ракетни, артилерийски и минометни обстрела, като един човек е умрял, а двама са били ранени. 

Съобщава се за съветски ракетни удари и в Харковска и Днепропетровска област, както и за отблъснали съветски наземни офанзиви във или наоколо до 19 обитаеми места Източна Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР