Украинският президент Володимир Зеленски отново издаде указ за закриване на

...
Украинският президент Володимир Зеленски отново издаде указ за закриване на
Коментари Харесай

Володимир Зеленски издаде отново указ за закриване на опозиционни телевизии

Украинският президент Володимир Зеленски още веднъж издаде декрет за закриване на две опозиционни малките екрани, се споделя в известие от неговата канцелария, на което се базира ДПА.

Решението, ориентирано против каналите Ukrlive.tv и " Перший Незалежний " (в превод " Първият самостоятелен " ), беше окачествено през вчерашния ден от проруската партия " Опозиционна платформа за живот " като посягане против свободата на словото.

Говори се, че членът на Народното събрание Нестор Шуфрич, който е от тази партия, е съсобственик на каналите. Той съобщи, че ще предприеме правни дейности против решението.

Санкциите, наложени от Зеленски, ще бъдат в действие пет години.

Президентът, който сега се бори с ниския си рейтинг в социологическите изследвания, забрани през февруари други три опозиционни новинарски канала макар необятната рецензия. Те бяха считани за рупори на " Опозиционна платформа за живот ", която е основана в източната и южната част на страната.

През август беше блокиран авторитетният опозиционен новинарски уеб страница Страна.ua.

В различен декрет, оповестен през нощта, президентът взе решение за национални тактики за предприемане на целенасочени дейности против " подправената информация ", популяризирана от прилежаща Русия.

Киев счита, че е във война с Москва. В продължение на седмици скупчването на съветски войски наоколо до украинската граница провокира безпокойствие на Запад. Части от източните украински райони Донецк и Луганск се управляват от проруски сепаратисти от съвсем осем години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР