Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли идеята за краткосрочно примирие

...
Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли идеята за  краткосрочно примирие
Коментари Харесай

Зеленски охвърли идеята за временно примирие с Русия

Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли концепцията за " краткосрочно помирение " с Русия, като съобщи, че това единствено ще утежни нещата.

" Сега Русия търси краткосрочно помирение, пролонгация, с цел да възвърне силите си. Някой може да назова това завършек на войната, само че такава отмора единствено ще утежни обстановката ", съобщи украинският водач в изявление, излъчено на Международния конгрес за сигурност в Халифакс.

" Един в действителност същински, дългогодишен и почтен мир може да бъде резултат само от цялостното унищожаване на съветската експанзия ", сподели Зеленски.

По-рано денем Белият дом съобщи, че единствено Зеленски може да реши по кое време да стартира мирни договаряния с Русия, отхвърляйки концепцията, че притиска Киев да договаря за преустановяване на близо деветмесечната война, провокирана от нашествието на Москва през февруари.

Генерал Марк Мили - върховен американски боен, обаче предложи през последните седмици, че Киев може да се възползва от успехите на бойното поле над силите на Москва и да стартира договаряния за преустановяване на спора.

В сряда Мили съобщи, че въпреки Украйна да е постигнала основни триумфи, Москва към момента управлява към 20% от територията на страната и че е малко евентуално войските на Киев да принудят руснаците да изоставен страната в скоро време./БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР