Украинският президент Володимир Зеленски освободи началникът на украинската армия Валерий

...
Украинският президент Володимир Зеленски освободи началникът на украинската армия Валерий
Коментари Харесай

Зеленски освободи Залужний, Сирски е новият командващ армията

Украинският президент Володимир Зеленски освободи началникът на украинската войска Валерий Залужний, това заяви депутата на Върховната рада Олексий Гончаренко, представен от БГНЕС. Новината беше доказана и от украинския министър на защитата Рустем Умеров. (Видеото е архивно.)

Зеленски декларирал, че се е срещнал с началника на армията Валерий Залужний и че е пристигнало " време за промени във военното управление ", само че че генералът би трябвало да остане " в неговия екип ".



Новината идва след дни на спекулации, че Зеленски обмисля да уволни известния командващ армията, който е възприеман от доста украинци като народен воин.

" Обсъдихме от какво обновяване се нуждаят въоръжените сили на Украйна. Обсъдихме и кой би могъл да бъде в обновеното управление на Въоръжените сили на Украйна. Времето за това възобновяване е в този момент ", споделил Зеленски.

В настрана изказване Залужний разгласи, че е имал " значим и сериозен диалог " със Зеленски и че е било взето решение за смяна на тактиката и тактиката на бойното поле.



" Задачите на 2022 година са разнообразни от дилемите на 2024 година Затова и всички би трябвало да се трансформират и да се приспособяват към новите действителности. За да побеждаваме и дружно ", уточни Залужний.

" От на следващия ден генерал-полковник Олександър Сирски ще бъде новият командващ на въоръжените сили на Украйна " съобщи Зеленски във вечерното си послание към нацията.

" Благодарен съм на военачалник Залужний за двете години на защита. Благодарен съм за всяка победа, която постигнахме дружно, и благодаря на всички украински бойци, които героичен устоят тази война, " акцентира Зеленски.

" От през днешния ден управлението на Въоръжените сили на Украйна се поема от нов управителен екип. Искам нашите бойци в Роботине или Авдеевка, генералният щаб и началникът на Генералния щаб да имат една и съща визия за войната. Сирски има сполучлив опит в региона на защитата, защото е управлявал интервенцията за отбрана на Киев. Има и сполучлив опит в настъплението - Харковската освободителна интервенция ", добави Зеленски.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР