Украинският президент Вoлoдимир Зеленски остава главната мишена за руска агресия.

...
Украинският президент Вoлoдимир Зеленски остава главната мишена за руска агресия.
Коментари Харесай

САЩ: Зеленски остава главна мишена за руската агресия

Украинският президент Вoлoдимир Зеленски остава основната цел за съветска експанзия. Това съобщи в четвъртък вечерта представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс, представен от CNN.

Прайс сподели, че Зеленски в доста връзки въплъщава демократичните желания и упоритости на Украйна и украинския народ.

" Така че, несъмнено, той ще остане съществена цел за съветската експанзия ", сподели той.

Украинският президент и неговият екип " ще вземат решения в идващите часове, през идващите дни, въз основа на това, което е в най-хубав интерес за тях и украинския народ ", добави Прайс.
 Украйна разгласи всеобща готовност
Украйна разгласи всеобща готовност

Стотици са убити и ранени до момента при съветската офанзива в Украйна

Русия стартира инвазия в Украйна по-рано в четвъртък.

Има данни за стотици починали и ранени, цивилни и военни. Сред жертвите има и деца.

Във видеоизявление късно в четвъртък Зеленски сподели: " Според нашата информация, врагът ме означи като цел № 1, фамилията ми - като цел № 2 . Те желаят да унищожат Украйна политически, като унищожат президента. Имаме информация че вражеските диверсионни групи са влезнали в Киев ".

Запитан за мненията на Зеленски, Прайс означи, че " преди няколко седмици съобщихме, че съветски сътрудници към този момент са проникнали в Украйна; те работят вътре в страната. В момента не съм в положение да ви кажа тъкмо къде се намират, само че знаем, че съветското държавно управление е провело това и работи по това от седмици, сподели Прайс.

Прайс сподели, че би желал държавното управление на Съединени американски щати да е сбъркало за това, което е споделил, че чака Русия да направи, " само че за жалост нашата информация се оказва вярна на всяка крачка ".

" Ето за какво имаме дълбока угриженост за това, което можем да забележим, че Руската федерация се пробва да направи в идващите часове, в идващите дни ", сподели той.

В изявление за ABC News, записано преди изказването на Зеленски, държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън сподели, че е " уверен ", че съветският президент Владимир Путин ще се опита да смъкна държавното управление на Украйна.
 Повече от 1700 арестувани на антивоени митинги в Русия
Повече от 1700 арестувани на антивоени митинги в Русия

Протестиращи излязоха на улиците в 53 града, с цел да осъдят нашествието в Украйна

Блинкън сподели също в настрана изявление за " CBS Evening News ", че е ясно, че Путин има упоритости отвън Украйна. " Няма потребност от разузнаване, с цел да ви каже, че тъкмо това желае президентът Путин. Той даде да се разбере, че би желал да възвърне Съветската империя. Освен това, той би желал да утвърди още веднъж сфера на въздействие към прилежащите страни които в миналото са били част от руския блок ", сподели той пред изданието.

Висшият американски посланик обаче твърди, че НАТО ще застане на пътя на крайните цели на Путин:

" Сега, когато става дума за опасност оттатък границите на Украйна, има нещо доста мощно на пътя му. Това е член 5 от НАТО: офанзива против един е офанзива против всички. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР