Украинският президент Володимир Зеленски окачестви като много сложни отношенията на

...
Украинският президент Володимир Зеленски окачестви като много сложни отношенията на
Коментари Харесай

Зеленски : Отношенията между Украйна и Русия са много сложни

Украинският президент Володимир Зеленски окачестви като доста комплицирани връзките на Украйна с Русия, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" С Русия имаме доста комплицирана обстановка ", сподели той през днешния ден в отговор на въпрос по време на взаимната конференция в Талин с президента на Естония Керсти Калюлайд.

Той означи, че Киев е почнал разговор с Москва, само че същинското му начало ще бъде на срещата на върха на така наречен Нормандска четворка в Париж на 9 декември.

Зеленски загатна, че през вчерашния ден е разговарял по телефона с съветския президент Владимир Путин, с който разискали възможното сключване на нов двустранен контракт за доставките на природен газ. " За нас това е приоритет. Това е належащо и за енергийната сигурност в цяла Европа ", сподели украинският президент.

На уеб страницата на Зеленски бе поместена фотография на велосипед, който Калюлайд е подарила на своя посетител. На рамката на велосипеда има табелка с думите: " На президента на Украйна Володимир Зеленски ".

С велосипед се придвижва Васил Голобородко - персонаж от украинския тв сериал " Слуга на народа ", в която роля се е превъплъщавал Володимир Зеленски. Учителят Голобородко става известен с помощта на видеоклип в интернет, след което бива определен за президент на Украйна.

Когато Зеленски стана автентичен президент на страната, се съпостави със своя персонаж, само че съобщи, че няма да се придвижва с велосипед поради процедурите за сигурност, напомня ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР