Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че сряда - 16 февруари,

...
Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че сряда - 16 февруари,
Коментари Харесай

Зеленски обяви, че Русия ще нападне Украйна на 16 февруари

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че сряда - 16 февруари, ще бъде Ден на единството, оповестява " Ройтерс ".

Според него точно на този ден може да стартира съветска инвазия в страната му.

Изявлението на украинския водач, отправено към народа и оповестено във Facebook, идва на фона на засиленото напрежение сред Киев и Москва. В петък администрацията на американския президент Джо Байдън предизвести, че нахлуване против Украйна може би е неизбежно.

В обществената мрежа Зеленски заяви, че указът за оповестяване на Ден на единството към този момент е подписан.

Казаха ни, че 16 февруари ще бъде денят на нападението, написа той.

Украински публични лица разясняват, че Зеленски не е приказвал безусловно за нахлуване в сряда, макар че този ден се популяризира в медиите като вероятен за начало на съветска акция против Украйна.

До момента Зеленски и държавното управление на Украйна неколкократно подлагаха на критика Съединените щати, че преувеличават заплахата от идно съветско навлизане в страната.

" Асошиейтед прес ", базирайки се на разследваща информация, получена от Съединени американски щати, заяви, че Русия чака сряда като определена дата за офанзива.

Вчера обаче прессекретарят на Пентагона Джон Кърби посочи, че " към момента не имаме вяра, че е взето някакво дефинитивно решение ".
 Лукашенко: Западът желае спор в Украйна, само че не със свое присъединяване
Лукашенко: Западът желае спор в Украйна, само че не със свое присъединяване

" По-добре им е да се бият с непознати животи - дано украинците, руснаците, беларусите да измрат "

Запитан за изказването на Зеленски и споменаването на 16 февруари, Кърби още веднъж акцентира, че от известно време Съединени американски щати настояват, че военните дейности могат да настъпят във всеки един ден.

Той отхвърли да уточни съответна дата , защото съгласно него това не би било подходящо.

наоколо до украинската граница породиха съмнения у Запада, че Москва възнамерява нахлуване против Украйна. Въпреки че тя се възползва от обстановката, с цел да сложи настояванията си за гаранции в областта на сигурността от страна на Запада, които включват преустановяване на възможното разширение на НАТО на изток и налагането на публично несъгласие върху опцията Украйна да се причисли към Алианса.

Въпреки всички спекулации, през вчерашния ден съветският външен министър Сергей Лавров, защото съгласно него има късмет за разрешаване на рецесията в Украйна по дипломатически път. Държавният глава се съгласи.

Впоследствие обаче стана ясно, че в Украйна през последните седмици.
 Гражданите на Украйна, от баби до деца, се готвят да защитят страната от съветска инвазия
Гражданите на Украйна, от баби до деца, се готвят да защитят страната от съветска инвазия

Напрежението продължава да расте
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР