Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че извършва геноцид, след

...
Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че извършва геноцид, след
Коментари Харесай

Зеленски: Геноцид е да бомбардираш детска болница с родилки

Украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия, че прави геноцид, откакто съветски самолети са бомбардирали детска болница в Мариупол в сряда, погребвайки пациенти под руините, макар съглашението за преустановяване на огъня.

„ Каква страна е това? Руската федерация, която се опасява от лечебни заведения, опасява се от родилни домове и ги унищожава? “, сподели Зеленски в телевизионно послание късно вечерта очевидно смутен.

Според украинските управляващи, при офанзивата са били убити и ранени родилки и невръстни деца, които са останали под руините. Белият дом осъди атентата в болница като " варварска приложимост на военна мощ за гонене на почтени цивилни ".



Огромни дупки вместо прозорци

Министерството на външните работи на Украйна разгласява видеозапис на това, което би трябвало да е било болничното заведение. Виждат се големи дупки, където е трябвало да има прозорци в триетажната постройка.

Губернаторът на Донецка област сподели, че при нападението са ранени 17 души. Органът на Организация на обединените нации по правата на индивида съобщи, че се пробва да ревизира броя на жертвите в Мариупол. Инцидентът " добавя нашата дълбока угриженост за безразборната приложимост на оръжия в обитаеми региони ", сподели той пред Ройтерс.

Отговорът на Русия

„ Така се раждат подправените вести “, написа в Twitter Дмитрий Полянски, първи заместник-постоянен представител на Русия в Организация на обединените нации. Москва отхвърли обвиняванията и сподели, че известията за бомбардировки на болничното заведение са подправени вести, тъй като постройката била някогашно родилно поделение, което от дълго време е завладяно.

По-рано Русия даде обещание да спре огъня, с цел да могат попадналите в клопката цивилни да се изтеглят от Мариупол. Там към момента стотици хиляди остават под обстрел без вода и ток повече от седмица. И двете страни упрекнаха другата за неуспеха на евакуацията.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР