Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че използва атомната електроцентрала

...
Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че използва атомната електроцентрала
Коментари Харесай

Зеленски обвини Русия, че използва АЕЦ "Запорожие" за терор

Украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия, че употребява атомната електроцентрала в Запорожие за гнет. По-рано Киев и Москва си насочиха взаимни обвинявания за обстрела от петък наоколо до един от реакторите на централата.  Украйна е постигнала тази седмица съществени резултати в унищожаването на логистичните и тилови елементи на съветската войска, сподели още Зеленски във вечерното си видеообръщение.

" Руската войска няма да промени тактиката си. Разбираме, че нашествениците знаят, че губят в директни борби. Затова врагът разчита на артилерия и цялостен обстрел. Те се пробват да унищожат всичко и да влязат в руините... През тази седмица, въоръжените сили на Украйна реализираха високи резултати в унищожаването на логистиката на съветската войска. И всеки удар по хранилища с муниции на съперника, по командните му пунктове, по струпаната съветска техника, избавя живота на украинските военни и цивилни ", сподели Зеленски.

Той благодари както на украинските военни, които, по думите му, с неимоверни старания удържат врага, по този начин и на сътрудниците, които доставят на Украйна нужното оръжие. Украинският президент подсети за следващия пакет от военна помощ от Съединените щати, който съдържа и муниции за ракетните системи " Хаймарс ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР