Украинският президент Володимир Зеленски нарече случилото се в Буча геноцид

...
Украинският президент Володимир Зеленски нарече случилото се в Буча геноцид
Коментари Харесай

Зеленски пита СС на ООН: С какво Русия е различна от Ислямска държава?

Украинският президент Володимир Зеленски назова случилото се в Буча геноцид и счита, че следите на най-тежките закононарушения към момента не са открити , написа БиБиСи.

Зеленски направи изказване през Съвета за сигурност на Организация на обединените нации , включвайки се онлайн.

След речта на украинския президент на срещата беше показан видеоклип с фрагменти на починалите в Буча и други дребни градове край Киев, откъдето са се изтеглили съветските войски след седмици окупация .

Трудно е да се откри военно закононарушение, което окупаторите да не са направили там. Руските военни са издирвали и съзнателно убивали всички, които служеха на нашата страна.

Застрелвали са дамите пред вратите на къщите и всеки, който просто е бил жив. Те избиват цели фамилии - възрастни и деца . И са се пробвали да изгорят телата им .

Зеленски съобщи, че народът на Украйна уважава паметта на починалите цивилни всеки ден. " Които са били убити с изстрел в тила или в окото, откакто са измъчвани . Които са били убити просто на улицата. Които са били хвърляни в кладенци, с цел да умрат там в страдалчество. Убити са в жилища, в къщи, с гранати. Смазани от танкове - просто в цивилни коли - посред пътя. За развлечение. Чиито крака са били отрязани и чиито гърла са били прерязани . Които са били изнасилвани и убивани пред очите на личните им деца. Езиците им бяха изтръгнати , тъй като са чули неща, които не е трябвало да чуват.
 New York Times съпоставя сателитни фотоси от Буча
New York Times съпоставя сателитни фотоси от Буча

Какво и по кое време се е случило на улица " Яблонска "

Украинският президент попита с какво протичащото се е по-различно от това, което прави " Ислямска страна " - терористична организация, неразрешена в Русия и доста други страни по света. " Освен че го прави един непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", сподели Зеленски.

Той упрекна Русия, че унищожава граници, съзнателно подстрекава към войни и национална ненавист. Зеленски бе безапелационен: " М осква поддържа националната ненавист посредством своята система за агитация и политическа корупция ".

Според Зеленски Организация на обединените нации не е съумяла да извърши главната си функционалност .

" Къде е сигурността, която Съветът за сигурност би трябвало да подсигурява ? Тя не съществува , макар че Съветът за сигурност съществува, като че ли нищо не се е случило. И по този начин, къде е мирът, за който е основана Организацията на обединените народи ? Очевидно е, че основната институция на мира, която би трябвало да подсигурява, че всеки агресор ще бъде заставен да подписа мир, просто не може да работи дейно . "

Именно тук Зеленски декларира, че занапред следва светът да види какво Русия е направила в другите градове, тъй като не е единствено Буча .

" Географията може да е друга, само че бруталността е същата. Престъпленията са едни и същи . "

Според Зеленски Съветът за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да бъде реформиран . " Или би трябвало да отстраните Русия като агресор и източник на войната от блокирането на решенията по отношение на личната ѝ експанзия и личната ѝ война и по-късно да извършите всичко, което може да откри мир, или да покажете по какъв начин можете да се преформатирате и да работите за мир. Или, в случай че сегашният формат няма опция и просто няма излаз, следва единствено саморазпадане ", споделя Зеленски.
 Русия в Организация на обединените нации: Само дилетанти могат да имат вяра за Буча
Русия в Организация на обединените нации: Само дилетанти могат да имат вяра за Буча

Небензя изяснява, че се популяризират неистини за дейностите на съветските военни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР