Украинският президент Володимир Зеленски каза в интервю във вторник, че

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза в интервю във вторник, че
Коментари Харесай

Зеленски не вижда нужда от примитивните идеи на Тръмп за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски сподели в изявление във вторник, че не се нуждае от " примитивни " хрумвания от някогашния президент Тръмп за разрешаване на конфликта с Русия.

В изявление за медиите на Axel Springer, в това число Politico, Зеленски сподели, че е подготвен да чуе предложенията на Тръмп за войната, само че, сподели той, " Ако договорката е, че ние просто се отхвърляме от нашите територии и това е концепцията зад нея, тогава това е доста примитивна концепция.

" Имам потребност от доста мощни причини. Нямам потребност от фантастични хрумвания. Имам потребност от действителна концепция, тъй като животите на хората са застрашени ", добави Зеленски.

Интервюто идва, откакто The Washington Post заяви този уикенд, че Тръмп е споделил уединено, че проектът му за преустановяване на войната в Украйна ще включва оказване на напън върху раздраната от война страна да отстъпи територия, в това число Крим и граничния район на Донбас, на Русия.

The Post също заяви, че хипотетичният проект на Тръмп кара някои външнополитически специалисти да се тормозят, че той дейно ще възнагради съветския президент Владимир Путин.
 WP: Планът на Тръмп за завършек на войната – дава Крим и Донбас на Путин
WP: Планът на Тръмп за завършек на войната – дава Крим и Донбас на Путин

Хвалбите на любимеца на републиканците за президент в действителност крият отвод от територии за Киев и съгласно специалисти, това е доста неприятна договорка

Докладът цитира неназовани източници, в това число съветници на Тръмп и хора, които са обсъждали въпроса с някогашния президент. Кампанията на Тръмп не отговори на съответни въпроси, само че съгласно известията неговият представител отхвърли източника.

" Всички спекулации по отношение на проекта на президента Тръмп идват от неназовани и неинформирани източници, които нямат визия какво се случва или какво ще се случи ", сподели представителят на акцията на Тръмп Каролин Лийвит пред Post.

Politico заяви във вторник, че Зеленски е приказвал с почитание за Тръмп - хипотетичния претендент за президент на Републиканската партия тази година - и е споделил, че е припрян да построи градивни връзки с него.

Politico заяви също, че Зеленски е призовал Тръмп посредством медиатори да посети Украйна и че съгласно известията Тръмп е изразил интерес, само че не е показал дали ще отговори на поканата.  
 Зеленски призна, че се готви ново контранастъпление
Зеленски призна, че се готви ново контранастъпление

Украйна не се отказва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР