Украинският президент Володимир Зеленски каза, че лидерите на няколко държави

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза, че лидерите на няколко държави
Коментари Харесай

Зеленски: Няколко лидери от ЕС изразиха готовност да ни предоставят военни самолети

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че водачите на няколко страни от Европейския съюз са изразили подготвеност да дават военни самолети на страната му, с цел да й оказват помощ да отблъсне съветската инвазия, съобщи Ройтерс.

" Европа ще бъде с нас до успеха ни ", разгласи Зеленски на взаимна конференция с ръководителите на Европейския съвет и Европейската комисия , Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен, след края на съвещание в границите на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел.

Малко по-рано Андрий Ермак, ръководителят на администрацията на украинския президент, сподели, че въпросът за доставките на " оръжия с огромен обхват и изтребители за Украйна е решен ". Подробности ще бъдат дадени по-нататък, добави той в " Телеграм ".

Впоследствие Ермак редактира своята обява, като написа, че въпросът за доставките на " оръжия с огромен обхват и изтребители за Украйна може да бъде решен ".

Украйна реализира " впечатляващ прогрес " по пътя на европейската интеграция, сподели на конференцията Урсула фон дер Лайен. В същото време тя добави, че няма " непоколебим график " за присъединение на някогашната руска република към Европейски Съюз.

Необходимо е Европейският съюз да продължи да оказва оптималната поддръжка на Украйна, съобщи Шарл Мишел.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР