Украинският президент Володимир Зеленски издаде указ за освобождаването на Виталий

...
Украинският президент Володимир Зеленски издаде указ за освобождаването на Виталий
Коментари Харесай

Зеленски смени украинския посланик в България

Украинският президент Володимир Зеленски издаде декрет за освобождението на Виталий Москаленко от поста ексклузивен и пълномощен дипломат на Украйна в България и назначи на негово място Олеся Илашчук, излиза наяве от различен декрет, оповестен на уеб страницата на президентството. 

Москаленко ръководеше украинската дипломатическа задача у нас от септември 2018 година
-->
Освен в България, украинският президент назначи през вчерашния ден нови посланици в Латвия и Бахрейн.

" Имах значима дипломатическа среща с посланиците на Украйна - целият дипломатически корпус на нашата страна получи задания за идната година ", сподели нощес Зеленски в обичайното си вечерно послание. Той посочи желанието си да модернизира дипломатическата работа и да ускори активността на посолствата на страната си.

Това ще стане в две посоки. Първото съгласно него са страните от Африка, Латинска Америка, Азия и Тихоокеанския район, тъй като партньорството с тях има както стопански капацитет, по този начин и дипломатически, включително при гласуването на резолюции в Организация на обединените нации за запазването на териториалната целокупност на Украйна.

" Вторият аспект на украинската дипломация е да засилим съдействието с обичайните ни сътрудници, тъй че идната година в действителност да бъде от решаващо значение за тази война и Украйна да реализира всичките си цели ", добави Зеленски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР