Украинският президент Володимир Зеленски говори пред парламента на Обединеното кралство

...
Украинският президент Володимир Зеленски говори пред парламента на Обединеното кралство
Коментари Харесай

„Великобритания марширува с Украйна към най-важната победа в живота“. Зеленски се обърна към британския парламент



Украинският президент Володимир Зеленски приказва пред Народното събрание на Обединеното кралство в границите на изненадващото си посещаване през днешния ден. Това е втората аудиенция на Зеленски отвън Украйна от началото на войната до през днешния ден, като първото му посещаване беше в Съединени американски щати през декември 2022 г. 

Говорейки на британски език, той благодари на Англия от името на украинските воини, въздушни артилеристи, бранители на небето, наборни бойци и тези, които ще бъдат изпратени на фронта на войната.

„ От името на всеки татко и всяка майка, които чакат своите смели синове и смели дъщери да се върнат вкъщи от войната – благодаря “, сподели той.

Президентът Зеленски показа история за последното си посещаване в Обединеното кралство през есента на 2020 година, когато е посетил Военните стаи под Уайтхол, където Уинстън Чърчил е управлявал Англия през Втората международна война.

Той споделя, че е почувствал по какъв начин „ храбростта те превежда през най-непредставимите компликации, с цел да те възнагради най-после с победа “.

„ Лондон е на страната на Киев от първия ден “, споделя Зеленски, „ от първите секунди и минути “ на войната на Русия против Украйна.
„ Англия – вие протегнахте ръка за помощ, когато светът към момента не беше схванал по какъв начин да реагира.Борис – ти отиде при другите, когато това изглеждаше безусловно невероятно. Благодаря ви “.
Англия „ марширува “ дружно с Украйна към „ най-важната победа в нашия живот – успеха на самата концепция за война “, сподели Зеленски.

Той сподели още, че Украйна и нейните съдружници са образували „ същинска коалиция от другари “ и към този момент са постигнали „ забележителни “ резултати.

Украинският водач приканва Обединеното кралство да продължи да постанова наказания, с цел да лиши Русия от опцията да финансира войната си против Украйна.

„ Светът се нуждае от твоето водачество, Англия. Точно както се нуждае от украинската храброст “.

Зеленски оцени помощта на Обединеното кралство за подготовката на почвата за основаването на специфичен арбитражен съд за закононарушенията на съветската експанзия, както и на специфичен компенсационен механизъм.

Президентът Зеленски връчи на ръководителя на Камарата на общините на Обединеното кралство Линдзи Хойл каска на украински водач.

На каската е написано: „ Имаме независимост, дайте ни крила, с цел да я защитим “.

По думите на украинския президент този знак „ ще ни помогне при идната ни коалиция на самолети, на крила за свободата “.

Британското предложение за образование на украински водачи на модерни натовски изтребители е деликатно дефиниран намек към останалата част от НАТО, че в даден миг може да се наложи да даде съвременни самолети, с цел да помогне на Украйна да отбрани въздушното си пространство от съветските военновъздушни сили, написа „ The Guardian “.

Предложението за натовски изтребители за Украйна се появи за малко като концепция. Въпреки че западните страни взеха решение да изпратят танкове в Украйна, изпращането на изтребители все още наподобява като прекомерно дебела алена линия.

Както обаче сподели последната година, първичните отводи за помощ за Украйна постоянно се анулират единствено няколко месеца по-късно. Предлагайки да образова украински водачи, Риши Сунак насочва знак.

Володимир Зеленски благодари на английските парламентаристи за поддръжката им във войната на страната му против Русия, като направи историческо послание пред двете камари на Народното събрание.

В речта си пред членовете на Камарата на общините и лордовете в Уестминстър Хол украинският президент приветства „ храбростта “ на английския народ и политиците, които помогнаха за образуването на интернационалния съюз в поддръжка на страната му.

„ Дами и господа, благодаря ви за вашата смелост “, сподели той. „ Лондон е на страната на Киев от първия ден, от първите секунди и минути на пълномащабната война “.

Зеленски към този момент е дошъл и в Украинският в Бъкингамския замък за аудиенцията си при крал Чарлз, показват международните организации.

Като се базира на телевизионния канал NTV, „ Ройтерс “ пък предава, че немският канцлер Олаф Шолц ще се срещне с президента на Украйна Зеленски в Париж.

Съобщава се, че по-късно украинският водач ще посети на следващия ден Брюксел, където се организира среща на върха на Европейски Съюз.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР