Украинският президент Владимир Зеленски смята, че военната и финансова помощ

...
Украинският президент Владимир Зеленски смята, че военната и финансова помощ
Коментари Харесай

Зеленски: Помощта на Запада ни помогна да оцелеем, но не и да победим

Украинският президент Владимир Зеленски счита, че военната и финансова помощ от западните сътрудници е била решаваща за Украйна да оцелее във войната, само че не е била задоволителна за победа. Това президентът сподели в изявление за английския ефирен канал Channel 4 News, представено от украинската организация УНИАН.

той призна, че към момента не е привикнал с политическите нюанси, поради които сега Украйна е изправена пред опасността от понижаване на западната помощ.

" Всички се усмихват, прегръщат, споделят, че си стоик, толкоз си мощен, водач на свободния свят, спасяваш нашата народна власт. Ако украинският народ нямаше подобен президент, можехме да загубим половин Европа и тогава Русия щеше да нападне Съединени американски щати и ние би трябвало да ви дадем всичко, което имаме. И по-късно хоп - стой! ", сподели президентът.

Украинският президент означи, че не би желал да наподобява непризнателен, защото западните сътрудници помогнаха доста на Украйна и без тази поддръжка страната нямаше да оцелее. " Те доста ни помогнаха да оцелеем. И мисля, че биха могли да ни оказват помощ още повече, с цел да спечелим ", сподели Зеленски

На въпрос дали му се коства, че западните страни вършат всичко Украйна да не загуби, а не да завоюва, Зеленски отговори: „ Това е въпрос на оцеляване, тъй че не мога да се трогвам, само че от време на време има моменти, когато в действителност не мога да схвана или не желая да схвана “.

Той добави, че съмнението на Запада да даде един или различен тип оръжие единствено води до спомагателни смъртни случаи в Украйна. " Времето минава, умират хора. Затова аз схващам този времеви кулоар като кървясъл, доста мъчителен. Но не всеки схваща това. Това го приказвам от първите дни ", акцентира президентът.

Той означи, че има ослепителен образец с F-16, когато от момента, в който Украйна стартира да приказва за тях и до позитивния сигнал, измина една година, а от момента на позитивния сигнал до образованието минаха още шест месеца. „ Моментът на образованието до доставката този интервал към момента не е завършил, тъй като F-16 към момента не са пристигнали “, сподели Зеленски.

Украинският водач акцентира, че не планува сключване на спокойно съглашение, в което краткотрайно окупираните територии на Донбас и Крим да отидат към Руската федерация.

Той призна, че е смутен от опцията Тръмп да вземе едностранни решения, които да не са в полза на украинския народ.

Той дефинира предходни изявления на Тръмп, че ще спре войната за 24 часа като " доста рискови ", защото не е ясно по какъв начин някогашният американски водач вижда следвоенния ред. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР