Украинският президент Петро Порошенко заяви, че Киев няма да съгласува

...
Украинският президент Петро Порошенко заяви, че Киев няма да съгласува
Коментари Харесай

Киев няма да съгласува с опълченците разполагането на сини каски в Донбас

Украинският президент Петро Порошенко съобщи, че Киев няма да съгласува с опълченците параметрите на работа на миротворците в Донбас , заяви РИА Новости.

По време на срещата на върха на страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка) в Китай съветският президент Владимир Путин съобщи, че поддържа концепцията да бъдат изпратени миротворци в Украйна .

По думите му, миротворците би трябвало да бъдат единствено на граничната линия и да обезпечават сигурността на наблюдаващите от ОССЕ . Той ще поръча на Външно министерство да внесе в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации резолюция, която разрешава да се обезпечи сигурността на задачата на ОССЕ в Украйна при осъществяване на тези условия.

Позицията на Путин се разграничава от тази на ръководителя на самопровъзгласената Донецка национална република Александр Захарченко.Той означи, че " сините каски " би трябвало да бъдат единствено на линията на фронта.

Държавният глава на Украйна разкритикува това предложение и съобщи, че контингентът би трябвало да бъде из цялата територия на спора.

" Предложението на Русия за разрастване на задача на Организация на обединените нации единствено за защита на задачата на ОССЕ е в последна сметка необичайно... Украйна е подготвена за диалози с членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и ние поддържаме разгръщането на пълноправна задача на Организация на обединените нации в целия Донбас ", съобщи Порошенко в годишното си послание към Народното събрание.

Той поръча на представителите на страната в Ню Йорк да проведат съвещания по въпроса с миротворческата задача с делегацията на Съвета за сигурност.

При това в самата организация обявиха, че не водят договаряния за миротворческа задача в Донбас за приемане на каквото и да е решение би трябвало да има единодушие от всички страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР