Украинският президент Петро Порошенко обвини вчера Москва, че е преминала

...
Украинският президент Петро Порошенко обвини вчера Москва, че е преминала
Коментари Харесай

Киев: Москва премина червената линия

Украинският президент Петро Порошенко упрекна през вчерашния ден Москва, че е минала " алена линия ", като е подписала декрет за облекчение на процедурата за приемане на съветско поданство в Източна Украйна, съобщи ДПА.
" Факт е, че Кремъл приготвя идващия стадий на експанзия против нашата страна: анексирането на украинския район Донбас или основаването на съветски анклав в Украйна ", сподели той.
Порошенко, който загуби втория тур на президентските избори в Украйна в неделя, прикани интернационалната общественост да предотврати " най-лошия сюжет " и да затегне глобите против Русия.

Екипът на новоизбрания президент Володимир Зеленски - комедиант, който в никакъв случай не е заемал политически пост - също разкритикува хода на Кремъл.

" Това деяние е още едно явно удостоверение за интернационалната общественост за същинската роля на Русия като страна агресор ", съобщи екипът му.

" Украйна разчита на поддръжката на интернационалната общественост и на усилването на дипломатическия напън и глобите против Русия ", се споделя още в изказването.

Кремъл заяви през вчерашния ден, че президентът Владимир Путин е подписал декрет, който прави по-лесно за хората, живеещи в сепаратистките райони на Източна Украйна, да получат съветски паспорти.

Жителите с непрекъснато престояване в " обособени окръзи " в Донецка и Луганска област могат да станат съветски жители посредством " банален развой ", съгласно Кремъл.

Какво сподели Путин по въпроса

Решението за даване на жителите на Донбас на поданство на Руската федерация по банален ред има чисто филантропичен темперамент, тъй като обстановката, в която те се оказаха, не трябва да бъде търпяна, съобщи съветският президент Владимир Путин пред съветски депутати, съобщи ТАСС.

" Нямаме никакво предпочитание да сътворяваме проблеми на новата украинска власт, само че да се търпи обстановка, при която хора, живеещи на територията на тези Донецка и Луганска република, лишени изцяло от всевъзможни цивилен права, това към този момент минава границата от позиция на правата на индивида. Те не могат да се придвижват обикновено, не могат да удовлетворяват най-елементарните си потребности и да се употребяват от обикновените си права. Това е въпрос от чисто филантропичен темперамент ", сподели съветският президент.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР