Украинският премиер Денис Шмигал предупреди, че контранастъплението на украинската армия

...
Украинският премиер Денис Шмигал предупреди, че контранастъплението на украинската армия
Коментари Харесай

Украинският премиер: Контраофанзивата ще отнеме време, руснаците също са подготвени

Украинският министър председател Денис Шмигал предизвести, че контранастъплението на украинската войска против съветските сили " ще отнеме време ", само че сподели, че е оптимист за нейния триумф.

" Ще проведем интелигентни настъпателни интервенции и заради тази причина (контраофанзивата) ще отнеме време ", сподели Шмигал на конференция в Лондон, където се организира интернационална конференция за възобновяване на Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Контраофанзивата се състои от доста военни интервенции, някои от които са нападателни, а други - отбранителни ", изясни той и добави, че " за жалост, по време на нашата подготовка за тази контраатака, руснаците също се приготвиха ".

" Има толкоз доста минни полета, че това доста забавя напредъка на войските ни ", уточни украинският министър председател и увери, че  армията не е изоставила " нито един боец " на бойното поле, за разлика от съветските въоръжени сили, които " не броят човешките жертви ".

" Аз съм корав оптимист за освобождението на нашите територии, окупирани от руснаците ", сподели министър председателят на Украйна.

Попитан за вероятността Украйна да се причисли към НАТО, Шмигал сподели, че чака " съответни стъпки " от страните членки на алианса на идната среща на върха в Литва другия месец.

" Очакваме, че по време на срещата във Вилнюс съдружниците ще бъдат доста съответни във връзка с изискванията, на крайните периоди, в своите послания ", съобщи украинският министър председател.

" Ние водиме война съгласно стандартите на НАТО. Нашата войска е подготвена в страни от НАТО, тъй че украинската войска е изцяло подготвена във връзка с военните стандарти на пакта ", означи Шмигал.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР