Украинският оператор Енергоатом призовава ООН, МААЕ и цялата световна общност

...
Украинският оператор Енергоатом призовава ООН, МААЕ и цялата световна общност
Коментари Харесай

Украинският Енергоатом настоява за международна мисия в Запорожката АЕЦ

Украинският оператор " Енергоатом " приканва Организация на обединените нации, МААЕ и цялата международна общественост да подхващат всички вероятни ограничения за изпращане на задача за сигурност в Запорожката атомна електроцентрала, с цел да се предотврати нуклеарна повреда .

Съобщението от пресслужбата на компанията, се цитира от Укринформ.

" Енергоатом " още веднъж приканва Организация на обединените нации, МААЕ и цялата международна общественост да подхващат всички вероятни ограничения за изпращане на задача за сигурност в Запорожката АЕЦ с следваща демилитаризация и евакуиране на въоръжените съветски военни от централата и цялата прилежаща територия, в това число град Енергодар. Само по този начин в този момент ще можем да подсигуряваме сигурността на Запорожката АЕЦ и да изключим опцията за световна нуклеарна и радиационна злополука ", се споделя в изказването.
 Обстрелваха електропроводи в Запорожката АЕЦ, избухнал е пожар в помещение
Обстрелваха електропроводи в Запорожката АЕЦ, избухнал е пожар в помещение

Централата към момента работи и не е намерено радиоактивно приключване

Компанията счита, че Руската федерация може да реализира проекта си за преобразяване на АЕЦ в база на военни нуклеарни терористи . По-специално, това се улеснява от дейните дейности на представители на Росатом, които се намирали в централата и координират стратегия за ампутиране на АЕЦ от украинската енергийна система посредством артилерийски обстрел на всички информационни линии на атомната електроцентрала.

Освен разрушаването на инфраструктурата на Запорожката АЕЦ, прецизира украинския оператор, този проект включва и по-нататъшно цялостно изключване на централата при работещи дизелови генератори на всички енергоблокове, с цел да се обезпечи изстудяване на нуклеарното гориво, намиращо се във нуклеарните реактори и басейните за отработено нуклеарно гориво.

За да се усложнят още повече нещата, руснаците били , въоръжение и експлозиви в машинните отделения на блокове 1 и 2 , като на процедура минират двата нуклеарни реактора на най-голямата атомна електроцентрала в Европа.

" Скоро всичко това с огромна възможност може да докара до нуклеарна и радиационна злополука, чиито последствия ще бъдат усетени освен от Украйна, само че и от цяла Европа ", сигнализират от " Енергоатом ".

На 5 август украинската страна разгласи, че съветските войски обстрелват територията на Запорожката електроцентрала, като са закрепени три попадения наоколо до индустриалната площадка. Тази заран " Енергоатом " заяви, че един от трите работещи блока е бил спрян след обстрела предходния ден. Атаката е провокирала включването на спешната отбрана на един от блоковете, което е довело до прекъсването.

По данни на оператора на АЕЦ азотно-кислородната апаратура и спомагателната постройка са съществено развалени.
 Руската войска се готви да отбрани окупираните Херсонска и Запорожка област
Руската войска се готви да отбрани окупираните Херсонска и Запорожка област

Запорожката област е уязвимо място на съветските войски в Украйна

Не е изключено рискът за нуклеарното оборудване да се усили, изключително на фона на известията за прегрупиране и на Украйна, като част от минава към трета фаза на войната, както тази заран предизвести английското разузнаване.

Според и е сериозна. Според интернационалната организация обстановката е " парадоксална ", защото централата се управлява от Русия, само че нейният украински личен състав продължава да ръководи нейните нуклеарни интервенции , което води до неизбежни моменти на търкания и хипотетично принуждение, сподели той. Въпреки че МААЕ има известни контакти с личния състав, те са " неправилни " и " накъсани ", а веригата за доставки на съоръжение и аварийни елементи е била прекратена.

Съединените щати също упрекнаха Русия , че употребява най-голямата атомна електроцентрала в Украйна -.
 Британското разузнаване е загрижено за Запорожката АЕЦ
Британското разузнаване е загрижено за Запорожката АЕЦ

Русия употребила регионите към централата за скривалище и леговище

МААЕ изиска достъп до Запорожката АЕЦ, предупреждавайки, че обстановката е сериозна. За избран интервал връзката сред централата е интернационалния център за надзор даже бе прекратена.

От своя стана Русия на няколко пъти от началото на войната упреква украинските сили в провокации по отношение на нуклеарната сигурност. Според съветската информация " през ​​последните месеци въоръжените формирования на Украйна са направили редица, " в това число такива, доставени от страните от НАТО " .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР