Украинският лидер заяви на днешната си годишна пресконференция в Киев,

...
Украинският лидер заяви на днешната си годишна пресконференция в Киев,
Коментари Харесай

Зеленски: Украинската армия иска още 400 000-500 000 души да бъдат мобилизирани

Украинският водач съобщи на днешната си годишна конференция в Киев, че се чака представителите на висшето военно командване и държавното управление да обсъдят " много сензитивния въпрос за мобилизацията " и по-късно той да бъде прегледан и от Народното събрание.

Зеленски съобщи, че осъществяването на готовност от подобен мащаб ще изисква в допълнение финансиране.

" Тяхната позиция (на военното управление на Украйна, бел.ред.)...те предложиха да бъдат мобилизирани още 400 000-500 000 души. Това е съществено число ", посочи президентът.

" Аз споделих, че ще нуждая се от спомагателни причини, с цел да поддържа този ход. Защото, преди всичко, става дума за хора и тъй като, на второ място, става дума за правдивост, това е въпрос на отбранителна дарба и въпрос на финанси ", сподели Володимир Зеленски.

Украинският президент съобщи, че за препоръчаната спомагателна готовност биха били нужни 500 милиарда гривни (13,5 милиарда долара).

На конференцията си Зеленски опроверга изказванията, че има търкания сред него и началника на генералния щаб на украинските въоръжени сили Валерий Залужни. Украинският президент сподели, че поддържа работните си връзки със Залужни.

Зеленски направи това си изказване след седмици на спекулации за напрежение сред двамата мъже, отбелязва Ройтерс.

" Имам работни връзки със Залужни. Той е виновен за резултата на бойното поле, дружно с генералния щаб. Има доста въпроси там. Офанзивата е комплициран въпрос. Нещо е направено, нещо не е направено, нещо се случва, нещо липсва или изобщо няма да бъде направено. Аз считам, че можем да си позволим да живеем в Украйна през днешния ден с резултат всеки ден. Всеки от нас би трябвало да е подготвен да способства за този резултат. И това не е всеотдайност. Да си главнокомандващ е чест и да си президент е чест, голяма чест. Трябват ни мощни дейности и резултати. Това е ", сподели Зеленски, представен от украинската новинарска организация Укринформ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР