Украинските зенитно-ракетни части трета поредна нощ са ангажирани с обезвреждането

...
Украинските зенитно-ракетни части трета поредна нощ са ангажирани с обезвреждането
Коментари Харесай

Дъжд от свалени дронове над Киев, „Вагнер“ предаде оръжието си

Украинските зенитно-ракетни елементи трета поредна нощ са ангажирани с обезвреждането на атакуващи безпилотни самолети в и към Киев рано през днешния ден, а службите за незабавна помощ изследваха падащи парчета и детонации в три региона, оповестиха публични лица, съобщи Ройтерс.
Военната администрация на Киев
съобщи, че е имало паднали парчета в квартал „ Соломянский “ в центъра на града и сега се организира установяването на евентуалните жертви и вреди.

Засега се оповестява за минимум двама ранени.

Кметът Виталий Кличко съобщи, че отломките са развалили един етаж на жилищна постройка в квартал „ Дарницки “ в източната част на столицата и са били ранени двама души.

Експлозии са били учти и в други украински райони, в това число Хмелницки на запад, Миколаев на юг и Запорожие в югоизточната част на страната.

Наемническата формация „ Вагнер “ завършва предаването на въоръжението си на постоянната съветска войска, разгласи министерството на защитата в Москва.
Прехвърлени са над 2000 единици оръжие
и 2500 тона муниции като явна стъпка към отдръпването на „ Вагнер “ от бойните интервенции в Украйна.

Предаването на въоръжението е част от съглашението с Кремъл за преустановяване на протеста на наемниците от предишния месец.

То планува тръгване на водача на „ Вагнер “ Пригожин дружно с искащите бойци за Беларус. Неясни остават местонахождението на Пригожин и ориста на неговата бизнес империя.

Кремъл заяви, че той е разговарял с президента Путин в продължение на 3 часа на 29 юни – 5 дни след протеста.

Гневът на Пригожин беше ориентиран против министъра на защитата и началник-щаба на съветската войска, само че и двамата остават на постовете си.

Във английският министър на защитата Бен Уолъс съпостави двамата съветски генерали Шойгу и Герасимов с комедийния дует Лаурел и Харди.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР