Украинските войски могат едновременно да защитават Бахмут на територията на

...
Украинските войски могат едновременно да защитават Бахмут на територията на
Коментари Харесай

ISW: Руското настъпление към Бахмут наближава кулминацията си

Украинските войски могат по едно и също време да пазят Бахмут на територията на следената от тях ДНР и да стартират дейна настъпателна акция в посока Запорожие, съобщи пред ТАСС ръководителят на придвижването " Ние сме дружно с Русия " Владимир Рогов. 

Руските сили не реализират огромен прогрес в Бахмут, а настъплението на ЧВК на Вагнер евентуално наближава кулминационната точка си. Това се споделя в новия отчет за хода на военните дейности в Украйна на американския Институт за проучване на войната (ISW), съобщи OFFnews.bg.

Анализаторите считат, че сега съветските сили реализират единствено незначителни тактически триумфи в Бахмут.

Институтът цитира и думите на Серхий Черевати, представител на ВСУ, че през последното денонощие съветските военни са създали 42 опита за офанзиви в региона на Бахмут.

" Сравнително ниският ритъм на съветските офанзиви в и към Бахмут на 16 март, дружно със относително дребното руски заявления за придвижване или завладяване на територии в региона, удостоверява оценката на ISW от 15 март, че офанзивата на ЧВК " Вагнер " в Бахмут евентуално наближава кулминационната точка си ", пишат специалистите на института.

Твърди се, че Руската федерация продължава лимитирано нахлуване в западната част на Донецка област, покрай град Угледар, ситуиран на 30 км от Донецк. Според анализаторите обаче нова огромна атака в този регион е малко евентуална в близко бъдеще.

" ISW и преди е отбелязвал изключително неприятното положение на съветските сили, настоящи край Угледар, и е доста малко евентуално претърпелите съществени загуби морски пехотинци и елементи на Източния боен окръг, които в този момент се намират в западната част на Донецка област, да съумеят да възобновят настъпателните интервенции тук в близко бъдеще ", написа Институтът за проучване на войната.
От съветска страна известията за прогрес към този момент са доста редки, а през днешния ден въобще липсват.
Украинските войски могат по едно и също време да пазят Артемовск (украинско название - Бахмут) на територията на следената от тях ДНР и да стартират дейна настъпателна акция в посока Запорожие. Това мнение беше изразено в изявление за кореспондента на ТАСС от ръководителят на придвижването " Ние сме дружно с Русия " Владимир Рогов.

„ Мисля, че да. Не бива да мислите, че те нямат задоволително мощ. Има много бойци, като се има поради, че в този момент те в същото направление към Херсон “, сподели той.

Рогов счита, че главният удар може да бъде ориентиран към Бердянск.  " Това е най-разумното и елементарно деяние - без да подхващат същото към Токмок или Мелитопол, просто заобикаляйки тези релативно огромни градове с достъп до морето, с цел да пресечете сухопътния кулоар. Това се допуска. Следователно бих очаквал тук, само че, несъмнено, би трябвало да чакаме на всички места и да сме подготвени на всички места “, сподели той.

По-рано Рогов сподели, че през седмицата броят на военнослужещите от въоръжените сили на Украйна в запорожското направление се е нараснал с 5 хиляди На собствен ред изпълняващият длъжността губернатор на окупирания регион Евгений Балицки означи, че групирането на украинските войски в част от следения от Киев район е много огромна.

За Артемовск се водят яростни борби. Изпълняващият длъжността началник на ДНР Денис Пушилин неведнъж е отбелязвал, че все още няма доказателства, че украинската формация ще напусне града, макар обстоятелството, че всички асфалтирани пътища, водещи към града, към този момент са прерязани или са под обстрел. на съветските сили. В Киев споделят, че отбраната на града ще бъде засилена.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР