Украинските военни смятат, че обещанието на Русия да намали военните

...
Украинските военни смятат, че обещанието на Русия да намали военните
Коментари Харесай

Украйна смята за заблуда обещанието на Русия да намали военните операции


Украинските военни считат, че обещанието на Русия да понижи военните интервенции в две основни области "вероятно е ротация на обособени елементи и цели да заблуди ". Вчера Москва разгласи, че "драстично ще понижи бойните интервенции " към Киев и северния град Чернигов, "за да ускори взаимното доверие ". Съобщението последва мирните договаряния сред двете страни в Турция, само че беше посрещнато със песимизъм от западните водачи. Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели, че „ позитивните “ знаци не „ заглушават “ звука от съветските офанзиви.

В ежедневната си оперативна актуализация генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че съветските елементи не престават да се отдалечават както от Киев, по този начин и от Чернигов. Според украинските военни изтеглянето "вероятно е ротация на обособени елементи ", целяща да заблуди военното управление на Украйна и да сътвори "погрешно разбиране " за смисъла на тяхното разполагане. Освен това в известието се отбелязва, че врагът продължава да „ стреля и щурмува “ покрай Донецк, на изток.

Намаляване на напрежението в регионите на Киев и Чернигов не значи преустановяване на огъня в Украйна. Това съобщи след вчерашните мирни договаряния в Истанбул ръководителят на съветската делегация Владимир Медински. По думите му съветската страна не желае да излага на спомагателен риск столицата Киев, тъй като там са хората, които би трябвало да вземат решения. На договарянията украинската делегация изложи проекти Украйна да стане неутрална страна в подмяна на гаранции за сигурност.

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че въпреки първичните признаци от мирните договаряния да са били позитивни, те не заглушават детонациите на съветските снаряди. В своето послание тази нощ Зеленски сподели, че неговата страна може да се довери единствено на съответните резултати от договарянията.

Той съобщи, че Украйна няма да понижи напъните си за защита и има забележителен капацитет за осъществяване на по-нататъшни офанзиви. Санкциите против Русия не трябва да бъдат смекчавани до настъпването на цялостен мир, сподели още Зеленски и добави:
"Естествено, Украйна ще продължи да взе участие в преговорния развой. Очакваме да реализираме резултат, да реализираме действителна сигурност за нас, за суверенитета ни, за нашия народ. Руските войски би трябвало да изоставен окупираните територии. Украинският суверенитет и териториална целокупност би трябвало да бъдат обезпечени. Компромис с тези въпроси не може да се чака и няма да има ".
В следващ телефонен диалог френският президент Еманюел Макрон и съветският държавен глава Владимир Путин разискаха нощес провеждането на филантропична интервенция в обсадения украински град Мариупол.

Макрон е показал елементи на планувана от Франция, Гърция и Турция интервенция за извеждане на цивилни от пристанищния град, само че Путин е споделил, че ще „ намерения преди да отговори “. Според Кремъл обаче Путин е съобщи, че „ преди съветските сили да разрешат каквато и да е филантропична помощ украинските националисти в Мариупол би трябвало да сложат оръжие “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР