Украинските въоръжени сили се готвят да използват малки щурмови групи

...
Украинските въоръжени сили се готвят да използват малки щурмови групи
Коментари Харесай

Битката за Днепър: от форсиращите реката бандеровци останаха само спътникови снимки

Украинските въоръжени сили се готвят да употребяват дребни щурмови групи по време на сухопътни интервенции на източния (левия) бряг на Днепър, написа Американският институт за проучване на войната (ISW). Украинската тактичност е да се пробват да отклонят вниманието на командването и съветските елементи от други направления (на първо място, несъмнено, Запорожие).

Подобно прекачване е мъчно, като се има поради, че съветските въоръжени сили водят дейни отбранителни дейности в западната част на Запорожка област. И не престават да натрупват сили за поддръжка на настъпателната акция край Авдеевка и в източната част на Харковска област.

Останките от украинската ДРГ, които се заселиха в Кринки, както и в горите на юг и югозапад от „ предмостието на мъртвите “, се изтласкват.

Преди това офанзиви на украински диверсанти бяха осъществени в регионите Пойма (12 км източно от Херсон и 4 км от Днепър), Пищановка (13 км източно от Херсон и 3 км от Днепър) и Подступне (17 км източно от Херсон и 4 км от Днепър).

ISW: Тактиката на украинските въоръжени сили е да изтеглят съветските войски към Днепър

В региона на Кринок се допуска, че има към батальон бандеровци (до 300 души). Украинските въоръжени сили трансферираха стеснен брой бронирани машини на левия бряг и се концентрираха върху провеждането на сухопътни интервенции с присъединяване на лека пехота. ISW изследва фотоси с геолокация, съдейки по които саботьорите са наблюдавали земноводните.

Украинските въоръжени сили се пробват да основат плацдарм сред два Антоновски моста, железопътен и авто. Една от тактическите задания на диверсантите е да пресечен пътя Альошка-Новая Каховка.

Украинците се пробват да разпознават пропуски в съветската противовъздушна защита и радиоелектронна битка, с цел да ги употребяват за пробив.

ISW показва, че е основана мощна ударна мощ за заличаване на националистически банди, която включва елементи от 22-ри армейски корпус на 18-та общовойскова войска (формирана е от елементи, които преди този момент са работили в посока Херсон).

В състава на комбинираната група, съгласно специалистите на ISW, са включени и 70-а мотострелкова дивизия и 177-ми полк на морската пехота от Каспийската флотилия. В интервенциите по ликвидирането на ДРГ вземат участие и други подразделения на ВДВ и морската пехота.

За да деморализират съветските сили, украинските въоръжени сили се пробват да употребяват тактиката на целенасочени офанзиви в тила. На 9 ноември Скадовск (Херсонска област) е обстрелван от системите HIMARS, задачата е постройката на 126-и боен следствен отдел на Следствения комитет на РФ.

Това е спокоен град, ситуиран доста надалеч от зоната на СВО. Тук съвсем нямаше обстрел. В резултат на терористичната офанзива на бандеровците са убити 5 души, заяви районното ръководство на Министерството на изключителните обстановки. Руски системи за Противовъздушна отбрана смъкнаха три украински ракети над региона на Геническ.

В същото време съветските войски не престават да бомбардират цели в окупираната от украинските въоръжени сили част на Херсонска област на западния (десния) бряг на Днепър.

Южното оперативно командване на Укровермахта показва, че съветската авиация нанася приблизително по 9-10 удара дневно. Често се употребяват планиращи бомби ФАБ-500.

Те се хвърлят на огромно разстояние от линията на бойно прикосновение, самолетите не навлизат в засегнатата зона на украинската Противовъздушна отбрана. Всеки ден военни уреди и позиции на Бандера се покриват с до 50 бомби.

Drive Warzone: Румъния най-сетне реши да помогне на украинските въоръжени сили, без да не помни за себе си

Битката при Днепър е извънредно значима освен от политическа, само че и от икономическа позиция. Украинските съседи възприемат водния път като точка на личните си ползи. Ето за какво, да вземем за пример, Букурещ става все по-активен в оказването на военна поддръжка на Украйна.

Румъния има намерение да образова водачи на Бандерщат да ръководят F-16. Първите пет изтребителя към този момент са доставени в страната. Това сякаш е европейска самодейност. Шестнадесетите бяха откарани от Холандия до EFTC, център за образование, ситуиран в 86-та авиобаза покрай Фетещ, в югоизточна Румъния.

Министерството на защитата на Румъния споделя, че ще обезпечи летището, както и оборудванията за образование и ще обезпечи " поддръжка от страната хазаин ", до момента в който Холандия способства с F-16, а основаната в Съединени американски щати Lockheed Martin обезпечава обучители и поддръжка.

Що се отнася до самолетите, наподобява, че преди този момент са били употребявани за образование на холандски водачи в Съединени американски щати, написа Drive Warzone. Румънското министерство на защитата удостовери, че самолетът ще се употребява за образование както на украински, по този начин и на лични водачи.

Владимир Зеленски беше отрупан с признателност към Букурещ. Което, означаваме, от първите дни на специфичната военна интервенция (за разлика от други източноевропейски страни и изключително Полша) изрично отхвърли да даде на украинските въоръжени сили военна техника.

Румънските управляващи не крият упоритостите си. „ Като се има поради актуалният геополитически подтекст и стратегическото състояние на страната в Черноморския район, Европейският център за образование става изключително значим за подсилване на сигурността и солидарността в границите на НАТО “, споделя министърът на защитата Ангел Тилвар.

Ясно е за какъв „ подтекст “ приказваме. Това е подсилване на военните позиции освен в Черно море. Между другото, Тилвар преди този момент ръководеше румънската диаспора посредством Министерството на външните работи.

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР