Украинските сили са изтласкали руските войски от село Орливка, западно

...
Украинските сили са изтласкали руските войски от село Орливка, западно
Коментари Харесай

Ген. Сирски: Украйна отблъсква руските атаки, но ситуацията е трудна

Украинските сили са изтласкали съветските войски от село Орливка, западно от Авдeевка, само че обстановката на източния фронт остава сложна, съобщи главкомандващият украинската войска Олександър Сирски, съобщи Ройтерс. Орливка се намира на по-малко от 2 км северозападно от Ласточкине, обитаем пункт, окупиран неотдавна от съветските сили. Миналата седмица съветските сили превзеха стратегическия украинския град Авдеевка след траяло няколко месеца нахлуване и настъпват към няколко други региона по продължение на фронтовата линия, оповестиха украинските управляващи.

Тази седмица украинските военни обявиха, че са се изтеглили от две села покрай Авдеевка, губейки още територии на фона на незадоволителна поддръжка от западните съдружници.

" Противникът продължава дейните настъпателни дейности в доста региони на фронтовата линия. Ситуацията е изключително напрегната към Авдеевка и Запорожие ", заяви Сирски в Teлеграм. Той съобщи, че съветските щурмови елементи се пробват да пробият украинската защита и да завладяват селищата Тоненке, Орливка, Семенивка, Бердичи и Краснохоривка. Сирски, който е посетил войските на източния фронт, съобщи, че някои командири са разкрили известни дефекти в своята " информираност за обстановката и оценката на врага ", което директно въздейства на устойчивостта на защитата в избрани региони. " Предприех всички ограничения, с цел да поправям обстановката на място, с даването на спомагателни муниции и материални запаси, както и нужните запаси ", съобщи Сирски.

Украинските военновъздушни сили през днешния ден оповестиха, че са свалили още един съветски изтребител-бомбардировач Су-34, предаде Укринформ, цитирайки  командващия Военновъздушни сили Николай Олешчук.

" Победата на сушата се кове в небето! ", приключи той поста си в " Телеграм ", изразявайки признателност за постигнатото от неговите подчинени. 

Както Укринформ заяви по-рано, на 27 февруари украинските сили смъкнаха два съветски Су-34. От 17 февруари насам Украйна е свалила общо пет съветски Су-34 и два Су-35.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР