Украинските сили отразяват успешно непрестанните атаки срещу град Бахмут в

...
Украинските сили отразяват успешно непрестанните атаки срещу град Бахмут в
Коментари Харесай

Украинските сили удържат два ключови града на изток

Украинските сили отразяват сполучливо непрестанните офанзиви против град Бахмут в източната Донецка област и удържат позициите си в близкия град Соледар, само че се намират в " доста тежко състояние ", призна украинският президент Володимир Зеленски.

 
Ситуацията на фронтовата линия не се е трансформирала значително през първата седмица на новата година. Тежките боеве не престават в Луганска и Донецка област. Бахмут се държи все пак. И въпреки по-голямата част от града да е разрушена от съветските удари, нашите бойци отблъскват непрестанните опити на съветските сили да осъществят прогрес. Соледар също се държи, въпреки че там има още по-големи опустошения и обстановката е доста тежка.
Володимир Зеленски – президент на Украйна

Зеленски добави, че светът е станал очевидец на лъжите на Русия, имайки поради едностранното помирение, оповестено от Москва за Коледа.  " Руски обстрел по Херсон със запалителни муниции незабавно след Коледа. Удари по Краматорск и други градове на Донбас – тъкмо по цивилни обекти тъкмо когато Москва заяви за хипотетичното " безмълвие " на армията.

Никакъв опит на Русия да манипулира дипломацията няма да проработи, сподели още украинският водач.
Междувременно украинските управляващи опровергаха информациите на Москва, че е нанесла унищожителен удар по украински казарми в Краматорск. Русия твърди, че при този удар са били убити над 600 украински военнослужещи.

В отговор на съветските информации представителят на Източното командване на украинската войска Сергий Черевати съобщи, че съветските сили нямат потенциал да правят високоточни удари и сподели, че става дума за " информационна интервенция " на Русия пред триумфите на Украйна.

Местни украински управляващи оповестиха за удари в Краматорск и прилежащия град Константиновка, само че не и за убити украински военнослужещи при тях.

В неделя двете воюващи страни си размениха по 50 пандизчии. Информацията бе доказана и от съветското военно министерство, и от това на Украйна. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР