Украинските сили опитали десант край АЕЦ “ЗапорожиеОперацията била ръководена от

...
Украинските сили опитали десант край АЕЦ “ЗапорожиеОперацията била ръководена от
Коментари Харесай

Киев не успя да блокира мисията на МААЕ

Украинските сили пробвали десант край АЕЦ “Запорожие ”
Операцията била ръководена от английските специфични служби

Експертите на Организация на обединените нации доближиха безвредно до Енергодар

Руското министерство на защитата съобщи, че сутринта на 1 септември украинските въоръжени сили са създали опит за огромна провокация, с цел да попречат на идването на задачата на Международната организация за атомна сила (МААЕ) към Организация на обединените нации в АЕЦ “Запорожие ”. Това се споделя в публикуваното известие на ведомството представено от съветските организации.

“В 06:20 на брега на Каховския язовир, на три километра североизточно от Запорожската АЕЦ, две диверсионни групи от Въоръжените сили на Украйна с обща бройка до 60 души направиха опит за десант на седем високоскоростни моторни лодки ”, прецизира известието на съветското министерство на защитата.

Отбелязва се, че украинските военни са били открити и блокирани от елементи на Руската армия, охраняващи територията на атомната централа.

След първи несполучлив опит вечерта против 1 септември, в ранния следобяд на деня задачата на МААЕ дойде в Запорожската атомна електроцентрала в Енергодар, съобщи РИА “Новости ” от мястото на събитието.

На потегляне за втория опит шефът на МААЕ Рафаел Гроси съобщи, че са изпълнени минимално нужните условия за идването на задачата на организацията в Запорожската атомна електроцентрала.

Според Гроси, задачата на организацията възнамерява неотложно да стартира инспекция на обстановката със сигурността в атомната електроцентрала.

Опитът за завладяване на Запорожката атомна електроцентрала от Въоръжените сили на Украйна беше осъществен под контрола на английските специфични служби. Това заяви за РИА Новости Владимир Рогов, член на основния съвет на администрацията на Запорожска област.

“Опитът на украинската страна да превземе атомната електроцентрала, съгласно информацията, която имам от източници, близки до Зеленски, е осъществен под контрола на английските разследващи служби ”, сподели Рогов.

В рамките на деня бе обявено, че съветските войски са осуетили и втори опит за десант на Въоръжените сили на Украйна на няколко километра от Запорожската атомна електроцентрала в региона на село Водяне. Това се споделя в публикуваното известие на съветското министерство на защитата. Според РИА “Новости ” са потопени две самоходни лодки с парашутисти.

Руското военно официално съобщение прецизира, че украинските войски не престават да обстрелват територията на АЕЦ “Запорожие ”, региона на срещата на задачата на Международната организация по атомна сила (МААЕ) с съветски учени в региона на Василевка, както и по продължение на маршрута на придвижването им към Енергодар.

Четири снаряда са се взривили на 400 метра от първи енергоблок на АЕЦ, допълват от министерството.

Съобщава се също, че през последното денонощие по време на бойните дейности в направлението Николаев-Кривой Рог въоръжените сили на Украйна са изгубили 31 танка и 40 бойни бронирани машини и друга техника, както и повече от 350 военнослужещи.



Варшава уголемява военното съдействие със Сеул
Полша купува ракетни системи от Южна Корея


Сътрудничеството на Полша със Сеул може да надвиши закупуването на оръжия и ще включва взаимно произвеждане и рационализация на РСЗО в бъдеще.

Министерството на защитата на Полша преглежда опцията за придобиване на южнокорейски реактивни системи за залпов огън (РСЗО) “K239 Chunmu ”, оповестява Центърът за разбор на международната търговия с оръжия (ЦАСТО), базирайки се на американския портал Defense News.

Отбелязва се, че Полша разисква закупуването на РСЗО от Южна Корея редом с договарянията със Съединени американски щати за допустима покупка на до 500 РСЗО “M-142 HIMARS ”.

“Представител на полското министерство удостовери пред Defense News обстоятелството, че се водят договаряния с Република Корея, което допуска, че съдействието на Полша със Сеул може да надвиши закупуването на оръжия и ще включва взаимно произвеждане и рационализация на РСЗО в бъдеще ”, написа ЦАСТО.

Според ЦАСТО евентуалните покупки на оръжия и военно съоръжение в Република Корея усилват зависимостта на Полша от южнокорейските оръжия. В същото време това им разрешава да стартира производството им в страната и дава достъп до нови технологии.

На 26 август Министерството на защитата на Полша подписа два контракта на стойност $5,8 милиарда с южнокорейски компании.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР