Украинските правителствени сили и подкрепяните от Русия сепаратисти в източната

...
Украинските правителствени сили и подкрепяните от Русия сепаратисти в източната
Коментари Харесай

Отново взаимни обвинения в обстрел между Киев и сепаратистите

Украинските държавни сили и подкрепяните от Русия сепаратисти в източната част на страната през днешния ден още веднъж си насочиха взаимни обвинявания в обстрел и други нарушавания на примирието на фона на напрежение и опасения от съветска инвазия, съобщи Ройтерс.

Киев и бунтовниците се упрекнаха за ескалацията след артилерийски и минометен обстрел в четвъртък.

Кремъл разгласи през вчерашния ден, че е „ мощно смутен “ от напрежението по фронтовата линия и следи обстановката от близко. Съединени американски щати считат, че Русия си търси предлог да стартира война, откакто получи отвод на настояването си Украйна да се откаже от устрема към участие в НАТО.

Проруските сепаратисти в Източна Украйна обявиха, че сили на украинската войска са подхванали две минометни офанзиви в Луганск.

Междувременно организация „ Интерфакс “ заяви, че елементи на съветската механизирана пехота са напуснали Крим след извършените учения и са се върнали в базите си с Дагестанската и Чеченската република. 10 бомбардировачи Су-24 също са били изтеглени от кримски бази.

Очаква се държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън да се срещне с съветския външен министър Сергей Лавров идната седмица, в случай че Русия не нападне Украйна, оповестиха от Държавния департамент.

От Белия дом осведомят, че президентът Джо Байдън също ще продължи дипломатическите контакти по украинската рецесия с отдалечена среща с водачите на редица страни, Европейски Съюз и НАТО.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР