Украинските пилоти, инженери и наземни техници започнаха обучение на изтребители

...
Украинските пилоти, инженери и наземни техници започнаха обучение на изтребители
Коментари Харесай

Резников: Обучението на пилотите на F-16 вече започна, Холандия и Дания имат водеща роля

Украинските водачи, инженери и наземни техници започнаха образование на изтребители F-16, съобщи украинският министър на защитата Олексий Резников, който е разговарял с Канал 24, представен от " Укринформ ".

" Обучението към този момент е почнало ", сподели Резников.

Министърът на защитата на Украйна означи, че към самолетите на обединението са се включили 11 партньорски страни. Холандия и Дания поеха водеща роля в плана за образование на украински водачи, техници и инженери.

Според министъра на защитата на Украйна инструкторите ще разгласят завършването на ученията, когато видят по какъв начин украинските водачи, инженери и техници усвояват нови умения и взаимодействат между тях.

Той означи, че е значимо и с какви оръжия ще бъдат оборудвани изтребителите. Ето за какво, когато сътрудниците вземат решение за прехвърлянето на това съоръжение и неговия брой, те ще изискат единодушието на Съединените щати.

" Всяка страна ще получи такова позволение и ще каже: " Готова съм да трансферира избран брой самолети ". Съответно и с аварийни елементи, и с благоприятни условия за поддръжка. " Готова съм да трансферира избран брой ракети или въздушни бомби, или друго ". Тогава втората част на плана ще бъде ясна ", означи Резников.

БГНЕС напомня, че по-рано, президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че към този момент са почнали тестови полети на самолети " Грипен " с присъединяване на украински водачи. Също по този начин Украйна и Швеция разискаха стъпките за възможното придобиване на тези самолети от Киев. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР