Украинските отражения на англосаксонските противоречияУкрайна все повече се превръща в

...
Украинските отражения на англосаксонските противоречияУкрайна все повече се превръща в
Коментари Харесай

Пришълец срещу Хищник, или Глобална Великобритания срещу Велика Америка

Украинските отблясъци на англосаксонските несъгласия

Украйна от ден на ден се трансформира в полигон за „ световна революция “, където ползите на световните „ монархически авторитаристи “ и световните „ републикански демократи “ се сблъскват като Пришълец и Хищник. Първите желаят да видят планетата под обединен надзор, вторите - под контрола на международния " парламент " с показаните в него фракции от разнообразни райони и ТНК.

Тази борба към този момент се реализира както в районен и международен мащаб, по този начин и в границите на водещите сили (например Тръмпистите против демократите в САЩ). Той също по този начин разделя англосаксонския свят, придобивайки чертите на борба сред плановете на Глобална Англия и Велика Америка („ Да създадем Америка още веднъж велика “ /Make America Great Again/ е главният девиз на акцията на Тръмп ).

Отношенията сред Англия и Съединените щати обичайно се смятат за " специфични " - твърди се, че елитите на двете страни взаимодействат съвършено между тях. През последните години обаче сред тях има от ден на ден несъгласия. И при новия английски крал Чарлз III и министър-председателката Лиз Тръс те заплашват да се влошат изцяло.



Не на вятъра Лиз Тръс, още преди да заеме стола на английския министър-председател, към този момент провокира следващия скандал с антивашингтонски нюанс, непосредствено повдигайки въпроса: кое е особеното в връзките на Англия със Съединените щати?

Оказва се, че в комерсиалната сфера Англия към този момент има доста по-изгодни съглашения с Канада, Япония и даже Мексико, в сравнение с със Съединени американски щати. Вашингтон към този момент не е значим сътрудник за Лондон. Особено в изискванията, когато управляващите на Съединени американски щати отхвърлят да открият търговия с Англия след BREXIT.

Изследователите означават, че елитите и старите пари на Англия постоянно са поддържали неодобрение против американските " парвенюта ", които са лишили въздействието им след Втората международна война. Авторът на термина " геоикономика ", известният английски специалист Едуард Лутвак, приказва за жителите на Съединените щати по следния метод: " Американците са група неблагодарни колонисти, които се разпалиха против британския крал ".

Това е квинтесенцията на отношението на английските елити към американците. Е, локалните елити се отнасят надлежно към британците, с всички усмивки и взаимно потупване по рамото. Освен това американците не не помнят, че в цялата им история Англия се оказа единствената страна, която съумя да нападне Съединени американски щати и столицата им Вашингтон, да ги превземе, окупира и да изгори Белия дом дружно с документите за самостоятелност на Съединени американски щати от Лондон.





Залавяне и изгаряне от британците на Вашингтон и Белия дом  на 24 август 1814 г

Днес англосаксонските Пришълци и Хищници са натрупали доста несъгласия по въпроса за Украйна. Например неотдавнашните апели на Тръс за „ проект Маршал за Киев “ провокираха единствено насмешки в Съединените щати. Така да се каже, несъмнено не Англия възнамерява да заплати за това.

Има обилни разлики във връзка с тактиката. Съединени американски щати желаят да поддържат украинския режим, с цел да отслабят Русия, само че единствено до момента в който съществува тази опция. Англия гръмко дава обещание да се бори до „ победния край “ и то не със личните си ръце и не със своето оръжие.

Това разединение се случва и измежду марионетките на англосаксонците в Киев. В управлението там са се оформили две групи на въздействие: насочената към Англия канцелария на президента, ръководена от Зеленски и Йермак, и проамериканската група, която набъбна доста след назначението на посланика на Съединени американски щати Бриджит Бринк в Киев. Най-влиятелната фигура измежду насочените към Вашингтон е главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Залужни.

Между тези групи, по подстрекателство и с поддръжката на западни куратори, от лятото се разпростира същинска война. Засега всичко е в PR формат. „ Пробританските “ медии, подкрепящи Зеленски и кабинета на президента, се пробват да хвърлят виновността за неуспехите на военното командване. На собствен ред пропагандните рупори, фокусирани върху посолството на Съединени американски щати, показват Залужни в по-благоприятна светлина от Зеленски.

Европейските издания също се включват интензивно в осведомителната война. Например немският Bild към този момент назовава Залужни бъдещия президент на Украйна, а на видеото с поздравления за Деня на независимостта той наподобява като благ, любящ пълководец, чиято тирада е в благозвучие с думите на елементарните бойци от фронтовата линия, а не като бъдещият украински Пиночет.

Още в средата на лятото в Киев започнаха да приказват за вероятно основаване на боен съвет, който да поеме управлението на страната по време на войната. Разбира се, Залужни ще управлява военния съвет. Всъщност това би бил обичаният на Вашингтон мек боен прелом от латиноамерикански вид.

Ако Съединени американски щати решат да се заемат съществено с огромното превъоръжаване на Украйна и да трансфорат спора в дълготраен, те ще имат потребност от политически надзор, който ще би трябвало да бъде обезпечен от военна хунта, ръководена от Залужни.

Междувременно проектите за основаване на боен съвет се употребяват за напън върху Зеленски, който има освен пълномощията на висш главнокомандващ, само че и поддръжката на Лондон. В подтекста на опит за преодоляване на самодейността би трябвало да се преглежда и решението за нахлуване против Въоръжените сили на Украйна край Харков, което пристигна точно от кабинета на президента.

Докато го приготвяше, пробританската формация в началото разреши даже малко военно проваляне, с цел да форсира основаването на полско-украинския аспект на плана „ Междуморие “ под егидата, несъмнено, на Глобална Англия.

Ако английската линия поеме, фронтовата линия на СВO би трябвало освен да се укрепи, само че и да отреже Русия от Европа, трансформирайки се в „ хигиеничен кордон “, с който Англия доста ще усили зоната си на въздействие. Лиз Тръс играе основна роля в тези проекти.

Както оповестява Euronews, Тръс е почнала политическата си кариера с Либерално-демократическата партия, била е последовател на премахването на монархията, минала в Лейбъристката партия, по-късно се озовава измежду консерваторите, била е съперник на BREXIT, с цел да се окаже, че по-късно е парещ покровител на излизане на Обединеното кралство от Европейски Съюз, в този момент парещ покровител на войната против Русия...

Този политически ветропоказател несъмнено ще остане в международната история, в случай че има кой да довърши тази история. Тя към този момент влезе в нашата история, като сподели на съветския външен министър С. Лавров, че " Англия в никакъв случай няма да признае суверенитета на Русия над Ростовска и Воронежка област ".

Лиз Тръс и новият английски монарх се надяват републиканците да дойдат на власт в Съединени американски щати. Тоест Байдън и демократите във Вашингтон може просто да бъдат изчакани да си тръгнат. Междувременно тя желае да договаря непосредствено с републиканските щати, заобикаляйки Вашингтон. И най-вероятно ще заложи на Тръмп или ДеСантис (губернатор на Флорида).



Съвсем разнообразни са проектите на американските управляващи. Управляващите демократи допускат, че до президентските избори в Съединени американски щати остават още две години. А Англия към този момент се хвърля в бездната на такава енергийна и икономическа рецесия, че нито една Тръс или тръсоподобна личност може да не е на власт в Лондон след няколко години.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР