Украинските медии съобщават във вторник сутрин за поредица от експлозии,

...
Украинските медии съобщават във вторник сутрин за поредица от експлозии,
Коментари Харесай

500 км фронтова линия в Украйна, руската армия се подготвя

Украинските медии оповестяват във вторник заран за поредност от детонации, някои от които тежки, по фронтовата линия в Донецка област, за обстрел в Маринка, Славянск и Краматорск и Изюм. Експлозии са регистрирани и в Харков в Североизточна Украйна, Николаев в южната част и Запорожие в югоизточната част на страната.

Според кмета на града Александър Сенкевич в Николаев се чуват детонации. УНИАН оповестява и за ракетни офанзиви против града.

В доста градове и села се чуват сирени за въздушна паника. Боеве се водят по улиците на град Хулияполе, Запорожка област, градът се намира под обстрел.

В източната част на страната главните старания на съветските войски сега са ориентирани към градовете Рубижне, Попасна и Севердонецк. Украинските управляващи отхвърлят град Кремена да не високомерен и съветските войски да са си обезпечили изход на Луганска област.
 Зеленски: Русия стартира офанзивата против Донбас
Зеленски: Русия стартира офанзивата против Донбас

Украинската войска оказва опозиция

Вчера вечерта кметът на Киев Виталий Кличко предизвести, че не са изключени нови офанзиви против столицата. " Киев беше и остава цел на агресора ", разгласи Кличко в Telegram. Той приканва жителите на метрополията да останат на по-безопасно място - тези, които са избягали да останат там, а жителите в столицата да останат в укритията.

Вчера Украйна заяви, че предстоящата атака на съветските войски в Източна Украйна е почнала, само че военни анализатори дефинират протичащото се като продължаваща подготовка за доста по-мащабна атака, написа американският вестник " Ню Йорк Таймс ".

Русия ускори обстрела на градове, инфраструктура и бойни позиции по продължение на към 500 км фронтова линия, а сухопътните войски минаха в нахлуване. Наблюдателите обаче означават, че Русия продължава да вкарва войски и оръжия в Донбас, само че напредването на войските в понеделник не е довело до предстоящата огромна атака.

Това продължава към този момент четири дни и фактически става все по-интензивно, като удостоверява общата картина, че настъплението е почнало и ще се ускорява през идващите дни, а съгласно Пентагона съветското командване основава условия за по-мащабна атака.

Част от проекта на съветския щаб е да се блокират украинските елементи в Харков и други градове, с цел да се предотврати подкрепление за Донбас, който ще понесе главния удар.

Майкъл Кофман, шеф на отдела за съветски проучвания в института CNA в Арлингтън, обаче е на малко по-различно мнение: " Мисля, че каквото и да се случи в Донбас, съветската войска към този момент е изтощена. Поредната атака не е толкоз решаваща, колкото наподобява. "
 Пентагонът: Изпратихме тежко въоръжение в Украйна
Пентагонът: Изпратихме тежко въоръжение в Украйна

Съединени американски щати чакат широкомащабна военна акция в Донбас
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР