Украинската проруска партия „Опозиционна платформа - За живот“ инициира процедура

...
Украинската проруска партия „Опозиционна платформа - За живот“ инициира процедура
Коментари Харесай

Зеленски наложи санкции над „проруски“ украински телевизии

Украинската проруска партия „ Опозиционна платформа - За живот “ инициира процедура по импийчмънт на президента Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога. Поводът е президентски декрет зазакриване на украински телевизионни канали, съобщи БНР.

Съпредседателят на „ Опозиционна платформа - За живот “ Вадим Рабинович съобщи от трибуната на Върховната рада, че Зеленски е блъснал в сърцето демокрацията и свободното слово. Народните представители от партията на Зеленски „ Слуга на народа “ блокираха трибуната на Народното събрание, както и входовете към пленарната зала. Напрежението във Върховната Рада ескалира след декрет на президента Зеленски, с който той вкарва в деяние решение на Съвета за сигурност и защита за налагане на стопански наказания за 5 години срещу телевизионните канали 112 - Украина, НюзУан и ЗИК.

Всички тези малките екрани принадлежат на Новини нюз медия - медиен холдинг благосъстоятелност на Виктор Медведчук, който е и началник на Политическия съвет на „ Опозиционна платформа - За живот “.

Медведчук е доближен на отстранения през 2014-та година президент Виктор Янукович, както и персонален другар на съветския президент Владимир Путин, който кръстник на щерка му. Телевизионните канали, които има взаимно с олигарха Игор Коломойски, са упреквани в разпространяване на съветска агитация и дезинформация, настояват от президентската администрация в Киев.

В подписания нощес президентски декрет глобите плануват блокиране на активи, попречване на евакуиране на капитали отвън страната, прекратяване на осъществяването на стопански и финансови отговорности, отменяне или прекратяване на лицензи. По този метод малките екрани нямат право да излъчват.

„ Попадналите под глобите телевизионни канали са се финансирали от Русия и са се занимавали с агитация “, съобщи през днешния ден Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР