Украинската генерална прокуратура свали голяма част от обвиненията срещу бившия

...
Украинската генерална прокуратура свали голяма част от обвиненията срещу бившия
Коментари Харесай

Украинската прокуратура свали голяма част от обвиненията срещу Янукович

Украинската генерална прокуратура смъкна огромна част от обвиняванията против някогашния президент Виктор Янукович за събитията в центъра на Киев в края на 2013 - началото на 2014 година, заяви неговият юрист Виталий Сердюк, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция. Янукович към този момент не е обвинен и в съпричастност към убийствата през февруари 2014 година на Сергей Нигоян, Михаил Жизневски и Роман Сеник ".

Адвокатска адвокатска фирма " Авер Лекс ", популяризирала изказването на Сердюк, напомни, че на 2 март 2014 година генералната прокуратура упрекна Янукович, че по негово разпореждане през декември 2013 - януари 2014 година специфичните елементи " Беркут " са умъртвили 165 мирни протестиращи, в това число 40 публицисти. Бившият президент беше упрекнат също, че е съпричастен към убийствата на деятелите Нигоян, Жизневски и Сеник, и към гибелта на 70 души и нанасянето на побой на над 500 протестиращи.

Понастоящем това обвиняване е изцяло опровергано по редица обстоятелства, акцентира отбраната. По-рано през днешния ден генералният прокурор на Украйна Юрий Луценко съобщи, че прокуратурата ще внесе в съда обвиняване против Янукович за гибелта на мирни жители на Майдана през февруари 2014 година, откакто завърши делото против него за държавна измяна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР