Украинската армия продължава контраофанзивата си на юг и на североизток,

...
Украинската армия продължава контраофанзивата си на юг и на североизток,
Коментари Харесай

От София израелски топ разузнавач каза накъде върви войната в Украйна

Украинската войска продължава контраофанзивата си на юг и на североизток, а съгласно президента Володимир Зеленски позициите и ситуацията в Харковска област са стабилизират. Темата пред Българска национална телевизия разяснява някогашният шеф на военното разузнаване в Израел генерал-майор Амос Гилад.

Като боен по какъв начин бихте коментирали метода, по който украинската войска контраатакува в Източна Украйна?
-->
- Трябва да погледнем цялата картина. Цялата картина е, че руснаците не печелят, обратно на упованията. Защото упованията бяха, че всичко ще свърши за 24 часа. Възможностите и мощната воля на Украйна са доста изненадващи, само че не съм сигурен, коя страна може да надвие другата. В общи линии, не считам, че до края на зимата спорът ще завърши.

Възможно ли е украинската войска да освободи двете отделили се републики в Източна Украйна?

- Украинците имат своите триумфи, само че моята задача е да виждам цялата картина. Не мога да предвидя неотдавнашен завършек на този драматичен спор, на този кървясъл спор.

След толкоз време каква е вашата прогноза за войната в Украйна?

- Моята прогноза е, че първо американското и английското разузнаване са разчели желанията на Путин, по този начин, както ние се осведомяваме от Си Ен Ен. Политика на Съединени американски щати е да се пробват да възпират Путин. Друг доста значим урок е, че в случай че желаете да влезете във война, имате потребност от някакъв консенсус, имате потребност от предварителни интервенции. Украинците изненадаха освен мен, само че и всички специалисти по света бяха сюрпризирани. Убеден съм, че даже разследващите служби бяха сюрпризирани. Урокът е, че даже и да сте суперсила като Русия, не започвайте противозаконна война. Няма да я спечелите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР