Украинската армия не отстъпва в Северодонецк - източния украински град,

...
Украинската армия не отстъпва в Северодонецк - източния украински град,
Коментари Харесай

Зеленски: Украинската армия не отстъпва в Северодонецк

Украинската войска не отстъпва в Северодонецк - източния украински град, който става сцена на едни от най-тежките сражения от началото на съветската инвазия на 24 февруари , съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски, представен от Ройтерс.

" Нашите герои не предават позиции в Северодонецк. Ожесточените улични боеве в града не престават ", сподели Зеленски в среднощното си видеообръщение.

" Украински Донбас се държи, той е мощен ", добави той, визирайки обстановката в целия район, който сега е главната цел на съветските въоръжени сили.

В същото време украинският президент дефинира като най-тревожна обстановката в югоизточната Запорожка област, отбелязва ДПА. Руската войска заплашва град Запорожие - столицата на отчасти окупирания район, сподели той, откакто посети фронтовата линия.

Зеленски изрази удовлетворение, че Англия дава " на Украйна тъкмо оръжията, от които тя се нуждае ", с цел да пази живота на своите хора, заяви Ройтерс. " Благодарен съм на (британския) министър председател Борис Джонсън за цялостното схващане на нашите потребности ", сподели той.

Вчера украински и съветски бойци водиха боеве за всяка улица в Северодонецк - основно стълкновение в борбата в Донбас. Зеленски беседва по телефона с Джонсън, с цел да обсъдят по какъв начин да бъдат деблокирани украинските пристанища и да бъде избегната международна рецесия с дефицит на храни .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР