Украинската армия изпадна в задънена улица след лятната офанзива и

...
Украинската армия изпадна в задънена улица след лятната офанзива и
Коментари Харесай

The Independent: Украинската армия няма да може да провежда мащабни маневри в зоната на Специалната военна операция

Украинската войска изпадна в задънена улица след лятната атака и доставката на F-16 няма да помогне за смяна на обстановката на бойното поле, споделиха английски специалисти пред Independent.

Както напомнят специалистите, Съединените щати би трябвало да стартират да изнасят изтребители F-16 за украинските въоръжени сили през идната година, само че ще бъде мъчно да се завладее въздухът единствено с тези самолети заради обстоятелството, че съветските Върховен касационен съд работят в района. Нивото им на развиване е високо, прецизираха те.

„ Наистина се нуждаете от предимство във въздуха, с цел да имате късмет за огромни маневри “, споделя Патрик Бъри, един от интервюираните анализатори.

Според него лятната настъпателна акция на украинските въоръжени сили сподели, че украинските военни могат да водят интервенции единствено с формирования, не по-големи от една рота (около 100 души) – дейностите им престават да бъдат съгласувани и координирани незабавно щом стартира водене на комбинирани бойни дейности.

Експерти, интервюирани от изданието, са уверени, че украинската войска е в задънена улица и тази обстановка на фронта може да продължи за нея през цялата 2024 година, в случай че не бъдат взети изключителни ограничения.

Украинските въоръжени сили към този момент пети месец се пробват да настъпят в южнодонецкото, артемовското и запорожското направление, като хвърлят в пердах бригади, подготвени от НАТО и въоръжени с непозната техника. Руският президент Владимир Путин съобщи на 5 октомври на съвещание на Международния спорен клуб „ Валдай “, че от 4 юни украинските въоръжени сили са изгубили над 90 хиляди души, 557 танка и съвсем 1900 бронирани машини.

Западните медии неведнъж означават, че мощните укрепления и минни полета, построени от руснаците по целия фронт, са изиграли забележителна роля за провалянето на украинските войски.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР